menu
lightspeed ecommerce

Review webwinkel LK Bennett

LK Bennett WebshopEcommerce leer je, net zoals de meeste vakken, het beste in de praktijk. Ook wij bezoeken dus behoorlijk wat webwinkels en bestellen regelmatig online. Deze keer bij de fashion webshop LK Bennett uit Londen.

Ik was al een tijdje op zoek naar luxe nieuwe laarzen en een van de webwinkels die al een tijdje op mijn lijstje stond om nog eens te bezoeken was die van LK Bennett. Een merk dat al bestaat sinds 1990 maar pas sinds 2008 echt de kans krijgt om door te breken doordat, hoe kan het ook anders, een investeringsmaatschappij besluit in te stappen. Dat blijkt geen onbekende te zijn. Phoenix Equity heeft in 2001 voor 9 miljoen pond Jimmy Choo gekocht en in 2004 voor 100 miljoen pond verkocht.

Na het instappen van deze investeringsmaatschappij groeit LK Bennett snel verder, met meerdere vestigingen, grotere collectie, en – nu wordt het voor ons interessant – vanaf februari 2010 ook een heuse webshopDe webshop ziet er fantastisch uit wat natuurlijk essentieel is bij een merk dat in de hogere prijsklasse echte mode wil verkopen. Naast schoenen verkopen ze kleding en accessoires. Allemaal eigen merk.

 Surfen bij LK Bennett is een plezier, de webshop is snel en heeft kwalitatieve foto’s met prachtige mode. De foto’s kunnen worden ingezoomd en bij de meeste producten staan er meerdere foto’s afgebeeld. Het start dus goed, tot ik echt laarzen gevonden heb en echt tot in details mijn mogelijke aankoop wil gaan bekijken. Van producten van deze prijs en kwaliteit verwacht je dat je echt alles kunt zien en dat is af en toe niet het geval. Zo wil ik bij een laars even kijken naar de ritssluiting maar die valt telkens net buiten de foto. Bij een andere laars kan ik net niet duidelijk genoeg zien of deze tot, net op, of juist net boven de knie komt. Wat nogal een verschil is! Wat verder even wennen is, is dat alle prijzen in Britse ponden staan afgebeeld. Bij elk product moet ik even rekenen.
Na een tijdje zoeken heb ik prachtige laarzen gevonden. Ik voeg ze toe aan de winkelwagen waarna ik verwacht direct af te kunnen rekenen. Ik twijfel even of ik misschien verkeerd gekeken heb want er veranderd niets, tot ik merk dat rechtsboven mijn winkelwagen wel echt gevuld is. Blijkbaar gaan ze er niet direct vanuit dat je na het toevoegen aan je winkelwagen, ook gelijk wilt afrekenen. Aangezien ik aardig onder de indruk ben van het assortiment besluit ik inderdaad nog wat toe te voegen aan mijn mandje en kies dan om af te rekenen.
Dat laatste is overigens wel mooi gedaan. Via mooie AJAX-scripting verschijnt een nette popup met mijn winkelwagen waar ik kan kiezen om af te rekenen. Ik ben tevreden over mijn overzicht en besluit een account aan te gaan maken. Nadat ik een account aanmaak en mijn adres in Nederland opgeef kom ik er opeens achter dat de verzendkosten naar Nederland een niet geringe 20 Britse pond voor mijn eerste artikel en nog eens 5 pond extra voor mijn tweede artikel zijn. Dat is gewoon 30 euro verzendkosten terwijl ik een trage 10 werkdagen verzendperiode heb gekozen. Nogal aan de hoge kant! Ik kom er ook nog eens achter dat bij een eventuele retourzending de verzendkosten voor mijn rekening zijn, terwijl die voor Engelse klanten gratis zijn.
Ook de betalingsmethoden zijn beperkt. Bij een internationale webwinkel waar ik nog niet bekend ben betaal ik graag met Paypal maar helaas worden alleen creditcards als mogelijkheid geboden. Ik voer het pasje van de zaak in, en rond mijn bestelling af.
Helaas krijg ik niet direct een geautomatiseerde bevestiging van mijn bestelling. Nog een reden waarom ik graag met Paypal betaal. Dan weet je tenminste of de betaling gelukt is. Nu is het afwachten geblazen. Ik besluit even een e-mail te sturen met de vraag of alles zo in orde is, en dat ik graag bij eventuele problemen bij voorkeur per e-mail contact heb. Ik spreek wel redelijk Engels maar liever niet naast mijn collegas op mijn werk en per mail lijkt me toch gemakkelijker. Helaas krijg ik hier ook geen automatische kopie van zodat wederom niet weet of het wel is aangekomen. Ik laat het erbij.
De volgende dag als ik op kantoor zit, krijg ik toch telefoon. Alhoewel ik een aardig woordje Engels spreek versta ik de andere persoon maar slecht. “Are you Teedjiezjie?” Ehh… Nee… Geen idee… Pas bij de derde keer heb ik het door. De letters van de creditcard! Die staat op TJG! Natuurlijk. Na een onwennig telefoongesprek kom ik erachter dat ze bestellingen regelmatig even telefonisch verifieren. Ik bespreek wat persoonlijke details door en krijg te horen dat het gelukt is. De laarzen komen mijn kant op.
Vandaag zijn de laarzen binnengekomen. Nog relatief snel als je bedenkt dat ik maandag pas de bestelling gedaan had en als verzendmethode de optie voor 10 werkdagen had gekozen. Ze zijn perfect ingepakt, in luxe dozen, netjes via DPD aangekomen en zien er prachtig uit.
Ik heb zeker geen spijt van mijn avontuur! Het merk heeft bij mij zijn naam waargemaakt, maar de webshop zal in de komende maanden nog verbeterslagen kunnen doorvoeren.
Ik heb aardig wat nadelen gevonden op de webwinkel van LK Bennett, wat je eigenlijk niet verwacht bij een merk in deze klasse. Ik kon de producten helaas niet van alle kanten bekijken wat je bij een aankoop van een paar honderd euro wel verwacht. De webwinkel is duidelijk gericht op Engelse klanten en minder op de internationale markt. Je merkt het aan kleine details zoals dat de prijzen alleen in ponden staan afgebeeld. Verder de dure verzendmethode en beperkte betalingsopties. Verder vond ik het jammer dat ik geen kopie e-mail van mijn bestelling en mijn reactie via het contactformulier kreeg toegestuurd. Ook jammer dat ik uiteindelijk een telefoontje kreeg, terwijl ik gelijk na mijn bestelling had laten weten bij voorkeur per e-mail contact te hebben.
Pluspunten van LK Bennett zijn er wel maar liggen meer in het merk en in de sfeer en het vertrouwen dat de webwinkel echt uit weet te stralen. Nog genoeg te doen voor dit Engelse merk dus. Maar gezien de steun van de investeringsmaatschappij en het luxe assortiment, zou dit wel eens het fashionmerk van de toekomst kunnen worden! Een merk en webshop om in de gaten te houden dus!

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan