ReplaceDirect lanceert Franstalige website voor België

ReplaceDirect lanceert Franstalige website voor België

ReplaceDirect, een Nederlandse webwinkel die zich specialiseert in accessoires en onderdelen voor elektronische apparaten, heeft een Franstalige website gelanceerd voor haar klanten in België. Via Replacedirect.be kunnen vanaf nu ook Walen terecht voor accu’s, adapters en dergelijke.

ReplaceDirect is geen onbekende in België. Al vrij vroeg na de start in 2003 richtte de webwinkel zich niet alleen op Nederland, maar ook op ons land, waarbij onze bezoekers nog wel werden doorgeleid naar de Nederlandse website. Maar in 2011 werd een separate Belgische website opgericht, vanwaar bezoekers hun online bestelling konden plaatsen.

Nu is die Belgische website ook in het Frans vertaald en spreekt de klantenservice ook die taal, zodat er zonder problemen antwoord kan worden gegeven op vragen en klachten van Walen. Voor ReplaceDirect was de vertaalslag een logische stap voor het bedrijf. “Omdat we al alle kennis en producten in huis hebben, is het benaderen van een nieuw taal en- afzetgebied een relatief kleine stap”, zo legt programma-manager Rick van der Heijden, uit. “De belangrijkste punten waren met name de vertalingen en de technische ontwikkeling van de webshop. Ook hebben we zorg gedragen voor een Franstalige klantenservice zodat we ook onze Franstalige klanten te woord kunnen staan.”

ReplaceDirect naar Frankrijk… en de rest van Europa

Een logische vervolgstap zou de lancering van een webshop in Frankrijk zijn. Dat plan ligt ook in de pijplijn, al moet het bedrijf hiervoor nog wel een aantal specifieke landgerichte aanpassingen voor doen. “Denk daarbij aan bezorgopties, betaalmethodes en juridische aspecten. Natuurlijk is onze ambitie om de overgang naar Frankrijk dit jaar nog te realiseren. En daarna zullen ook andere Europese landen volgen. Uiteindelijk zijn we van mening dat iedereen in Europa mee moet kunnen in onze visie: een einde maken aan de wegwerpeconomie”, aldus Van der Heijden.

Over ReplaceDirect

ReplaceDirect werd in 2003 opgericht door de tweelingbroers Erwin en Maikel Verstegen. De webwinkel verkoopt onderdelen en accessoires voor mobiele computerapparatuur, zoals inktcartridges, beamerlampen en laptopadapters. In 2010 startte het bedrijf met een volledig Duitse website en een jaar later volgde de Belgische variant. ReplaceDirect is onderdeel van MyMicro Group, dat gelooft in een wereld waarin zo min mogelijk apparaten onnodig worden weggegooid.

 

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten