Regering gaat lastenverlaging doorvoeren voor ecommerce

Regering gaat lastenverlaging doorvoeren voor ecommerce

De Belgische regering gaat een lastenverlaging doorvoeren voor ecommerce. Het initiatief hiertoe kwam van minister van Digitale Agenda Alexander De Croo. Hij wil met de lastenverlaging ons land opnieuw competitief maken op het gebied van ecommerce.

“We houden jobs niet in ons land met bier en chocolade, wél met lagere lasten”, zo lichtte hij de plannen toe. Volgens de vicepremier is de verlaging van de lasten belangrijk om de extra jobs die nodig zijn om online bestellingen af te handelen te behouden in ons land. “Zeker in een digitaliserende economie moeten we investeren in jobs voor laaggeschoolden. Ook zij moeten aan de bak kunnen komen. Met deze lastenverlaging zorgen we daarvoor”, aldus De Croo.

In België zijn er al lagere lasten voor nachtwerk in werking gesteld, maar dat geldt alleen voor nachtarbeid dat plaatsvindt tussen twaalf uur ’s nachts en vijf uur ’s morgens. De Croo kwam eerder deze maand met het voorstel om lagere lasten ook toe te passen op arbeid tussen acht uur ’s avonds en middernacht. Dat is namelijk het moment waarop de meeste pakketjes worden afgehandeld, aangezien steeds meer webwinkels hun cut-offtijd (het tijdstip waarop bestellingen nog worden verwerkt om bezorging de volgende dag mogelijk te maken) opschroeven.

Het voorstel van De Croo  wordt nu ook door de regering opgepakt, al zal de maatregel pas in werking treden na goedkeuring door de Europese Commissie. “De voorbije jaren heeft ons land jobs aan Nederland verloren omdat regels hier te rigide zijn en de loonkost te hoog. België is traditioneel een exportland, maar dat wil niet zeggen dat we jobs voor laaggeschoolden moeten exporteren.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten