picqer

Red Je Pakketje redt bloemenkwekers met platform

Red Je Pakketje redt bloemenkwekers met platform

Red Je Pakketje heeft, vanwege het coronavirus, samen met een groep vrijwilligers het online platform Redjeboeketje opgezet. Het idee is om bloemen die nu massaal weggegooid worden te redden en te versturen naar mensen in verzorgingshuizen. Verzending gebeurt met behulp van horecamedewerkers die tijdelijk geen werk hebben.

Het coronavirus brengt heel wat ondernemers in de financiële problemen. Zo ook in de bloemensector, waar miljoenen rozen en tulpen worden vernietigd, omdat de vraag drastisch is afgenomen.

Redjeboeketje.nl

De logistieke startup Red je Pakketje werd benaderd door dienstverlener EY met de vraag of zij niet konden helpen. Oprichter Sam Rohn ging met een groep mensen aan de slag en binnen 24 uur was het platform Redjeboeketje.nl opgericht.

Binnen 24 uur was Redjeboeketje.nl opgericht.

Drie vliegen in één klap

Met het platform worden drie vliegen in één klap geslagen: de gedoneerde bloemen worden bezorgd bij de vele mensen die nu in verzorgingshuizen zitten en door het coronavirus geen bezoek mogen ontvangen. En die bloemen worden afgeleverd door mensen die normaliter in de horeca werken, maar – wederom door het virus – nu zonder werk zitten.

“Het belangrijkste doel is dat we zoveel mogelijk bloemen redden van het afval. Omdat anders echt heel veel telers omvallen. Daarnaast zitten 120.000 ouderen in verzorgingstehuizen. Die wil je laten weten dat je aan ze denkt”, aldus Rohn tegenover Sprout.

Ook Whoppah en Brenger helpen bloemensector

Eerder deze week ontstond er in de bloemensector al een soortgelijk initiatief. Webwinkel Whoppah en koeriersbedrijf Brenger bieden kwekers en bloemisten kosteloos een verkoopaccount in de app en contactloze bezorgservice aan huis.

Sowieso zijn er tal van initiatieven ontstaan nu ondernemingen worden getroffen door het coronavirus. Zo heeft Ronald Kas van e-Boekhouden de Facebook-groep Join2Help opgezet om elkaar door de crisis te helpen.

En politiek commentator Sywert van Lienden wist het in korte tijd voor elkaar te krijgen om grote ladingen mondmaskers in China te kopen en naar Nederland te verzenden.

Gerelateerde berichten