Recordaantal mobiele betalingen op eBay

Recordaantal mobiele betalingen op eBayeBay kende afgelopen zondag haar grootste dag wat betreft mcommerce. Het mobiele betalingsvolume, oftewel de totale waarde van het aantal producten dat op eBay werd gekocht vanaf een smartphone of tablet, was 133 procent hoger dan de recorddag een jaar geleden, toen op 4 december.

En PayPal Mobile, de mobiele versie van eBay’s dochterbedrijf PayPal, kende zelfs een jaar-op-jaargroei van 221 procent wat betreft het wereldwijde mobiele betalingsvolume. Het aantal mensen dat de mobiele betaaldienst gebruikte nam in een jaar tijd toe met 204 procent. Het bedrijf verwacht dat het nog voor het eind van dit jaar de grens van tien miljard dollar aan mobiele transactievolume zal passeren op zowel eBay als PayPal.

Mcommerce steeds populairder
In Amerika gaat het sowieso lekker met mcommerce. Zo kende online woonboulevard Wayfair in vergelijking met een jaar geleden een mobiele omzettoename van 75 procent tijdens Cyber Monday, de maandag na Thanksgiving. En IBM liet weten dat op diezelfde Cyber Monday meer dan achttien procent van het verkeer naar de websites van hun klanten, van smartphones en tablets vandaan kwam, een toename van 70 procent in vergelijking met een jaar geleden. Mobiele apparaten waren bij hen goed voor bijna dertien procent van de online verkopen die dag.

“Amper vier jaar geleden bestond mobiele commercie nauwelijks”, aldus Steve Yankovich, die vice-president Mobile is bij eBay, tegenover Internet Retailer. “Vandaag de dag is er een mobiel betrokken bij bijna één op de drie aankopen op eBay”. Die betrokkenheid uit zich bijvoorbeeld in het plaatsen van een bod vanaf de smartphone of het daadwerkelijk kopen vanaf de smartphone of tablet. Volgens eBay gaan consumenten vaak van de mobiel naar de desktop en weer terug.

Om nog meer mobiele transacties mogelijk te maken heeft eBay in augustus van dit jaar een mobiele app, genaamd eBay Now, gelanceerd waarmee consumenten uit San Francisco en New York online kunnen bestellen van winkels als Macy’s, Target en Toys ‘R’ Us en hun bestellingen nog dezelfde dag, soms zelfs binnen een uur, aan huis geleverd krijgen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten