menu
lightspeed ecommerce

PSP Payvision verschuift focus naar het zuiden

PSP Payvision verschuift focus naar het zuidenPayment service provider Payvision werkt langzaam maar zeker aan een wereldwijd dekkend netwerk. Het Nederlandse bedrijf, dat gespecialiseerd is in het wereldwijd verwerken van betalingen in de ecommerce-markt en accepterende banken koppelt aan een wereldwijd netwerk van PSP’s, ISO’s en webwinkeliers, voert momenteel gesprekken met banken in Australië, Zuid-Afrika en Brazilië.

Oprichter Rudolf Booker en operationeel directeur Gijs op de Weegh doen hun verhaal tegenover het Financieel Dagblad. Geen verkeerde keus, want er zullen nog steeds een boel webwinkeliers en ecommerce-spelers zijn die nog niet eerder van Payvision hebben gehoord. Sterker nog, op dit weblog én op Webwinkel Forum wordt deze betalingspartij maar één keer genoemd.

Een onbekende speler dus, maar daardoor niet minder invloedrijk. Payvision heeft zijn imperium, sinds de oprichting in 2002, uitgebreid tot een bedrijf dat achttien kantoren in twaalf verschillenden landen heeft, in vijftig landen actief is en jaarlijks miljarden euro’s aan betalingen mogelijk maakt.

Taken van de bank van de webwinkel vervullen
Payvision handelt online creditcardbetalingen af en vormt de schakel tussen de bank van de webwinkel, de bank van de klant en de creditcardmaatschappij. Het onderscheidt zich van andere PSP’s doordat ze zelf de taken van de bank van de webwinkel vervullen. Het is dus Payvision dat de acceptatie van betaalgegevens, het risico- en fraudemanagement, de rapportages en de technische infrastructuur voor z’n rekening neemt.

Volgens Op de Weegh is het voor veel banken lastig om op eigen kracht online betalingen aan te bieden. De kleinere banken kunnen het niet betalen om een wereldwijd opererend bestaalsysteem op te zetten en te onderhouden, terwijl de grotere banken juist weer moeite hebben met de flexibiliteit van dit wereldje.
“Voor de meeste landen heb je een licentie nodig van Visa of Mastercard om creditcardbetalingen te mogen aanbieden”, zo legt Booker uit aan het FD. “Wij beheren die licenties voor onze klanten over de hele wereld. Zo ontstaat een netwerk van licenties, waardoor een bank die bij ons is aangesloten, gebruik kan maken van die licenties over de hele wereld.”
Focus op de zuidelijke landen
Tot nu toe was Payvision vooral actief op het noordelijk halfrond; zo werd vorige maand nog een samenwerking bekendgemaakt tussen het Nederlandse bedrijf en het Canadese Home Trust. Maar als het aan de twee heren ligt komt er uiteindelijk een wereldwijd dekkend netwerk. En dus worden de pijlen nu op de grote economieën op het zuidelijk halfrond gericht. Er zijn gesprekken met banken in Australië, Zuid-Afrika en Brazilië.

Tags

Reacties