Prestashop Day 11 juni in teken van Franse community

Prestashop Day 11 juni in teken van Franse community

Prestashop, de opensource-formule die in half Europa een goede tegenhanger van Magento blijkt te zijn, biedt 11 juni een blik in de keuken. Deze achtste gebruikersdag staat uiteraard weer in het teken van de community en heeft onder andere gastsprekers van de Franse Airbnb, Pinterest en natuurlijk de CEO van Prestashop zelf.

Opensource webwinkelsoftware is in Europa mateloos populair. In Nederland lijken Magento en Woocommerce de meest populaire oplossingen maar ook in ons land worden alternatieve pakketten veel gebruikt. Prestashop is een van oorsprong Franse oplossing die de laatste jaren sterk in opkomst is. Het is in 2007 opgericht en naar eigen zeggen werken er meer dan 230.000 webwinkels met PrestaShop. In Nederland schat het bedrijf zo’n vierduizend gebruikers te hebben en het is jaarlijks aanwezig rond de Webwinkel Vakdagen met speciale meetups. Voor de echte gebruikersdag zullen Nederlandse gebruikers echter naar Parijs moeten afreizen.

Workshops, infosessies en keynotes
De vraag is natuurlijk hoeveel mensen dat zullen doen. Volgens Sandra Fernandes, Global Corporate Communications Director van Prestashop, is het wel een aanrader. Er staan veel workshops, informatiesessies en keynotes op het programma dus volgens haar is het zeker de moeite waard. De voertaal van de dag zal Engels zijn en als je echt op zoek bent naar feedback zijn er gedurende de dag meerdere webshop-reviews te krijgen. Je krijgt dan feedback op je webwinkel van de ontwikkelaars zelf.

De dag kent een prijskaartje van 20 euro, maar Sandra bood onze redactie direct een speciale kortingscode toen we aangaven dat we uit Nederland komen “om de reiskosten tegemoet te komen”. Ze geeft aan dat andere Nederlandse webshops via Facebook of Twitter contact kunnen opnemen voor een speciale kortingscode. Of dat het bezoeken het ook voor Nederlandse webwinkeliers waard maakt, is natuurlijk de vraag. Aan de andere kant worden er zo’n 2000 bezoekers verwacht waarmee je de dag je ervaringen kunt uitwisselen en een Nederlandse gebruikersdag staat dit jaar in ieder geval nog niet op het programma.

Een impressie van de editie uit 2013:

Ontvang meer artikelen zoals deze via e-mail

Gerelateerde berichten