PostNL test bezorging op plek rondom huis

PostNL test bezorging op plek rondom huis

PostNL gaat testen met het bezorgen van pakketjes op een afgesproken plek rondom het bezorgadres. Deze optie maakt deel uit van een vijf weken durend experiment in vier bezorggebieden in Nederland.

Naast het neerleggen van een pakketje bijvoorbeeld achterin de tuin of in de garage, kan PostNL het pakketje ook direct bij de buren afgeven op bij een PostNL-punt. De consument moet hiervoor een niet-thuisvoorkeur instellen in hun PostNL-account.

De consument kan kiezen uit drie bezorgopties, voor als hij/zij niet thuis is.

Het postbedrijf gaat hiervoor de komende vijf weken in de bezorggebieden van Goes, Leeuwarden, Born en Venlo testen hoe deze manier van bezorgen verloopt. Consumenten kunnen dan kiezen waar zij willen dat hun pakket wordt bezorgd op het moment dat ze niet thuis blijken te zijn.

Met deze optie geeft de ontvanger dus specifiek toestemming aan PostNL om het pakketje onbeheerd achter te laten op een vooraf afgesproken plek rondom het huis.

Het idee is om, wanneer de proef succesvol verloopt, de functie vanaf half april stap voor stap beschikbaar te maken voor meer consumenten.

PostNL test ook met digitaal niet-thuisbriefje

Eerder deze maand startte PostNL ook een experiment, waarbij consumenten geen niet-thuisbriefje meer in de bus kregen als het pakketje bij de buren was bezorgd. In plaats daarvan kregen ze een digitale melding via de app of een mailtje. Deze test loopt sinds 8 februari in gebieden rond de sorteercentra in Nieuwegein, Waddinxveen en Den Hoorn. Eind maart wordt bekeken of de digitalisering van het niet-thuisbriefje daadwerkelijk efficiƫnter is.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten