menu
Postisveelleuker.nl overgenomen door Easy2 Groep

Postisveelleuker.nl overgenomen door Easy2 Groep

Easy2. Groep, onder andere eigenaar van easy2order.nl en de Space Scooter waarbij voetballer Messi in de reclames te zien is, heeft Postisveelleuker.nl overgenomen. De webshop kon de alsmaar toenemende orders niet meer aan en kwam hierdoor in zwaar weer terecht. Met een helpende hand is Jaron van Eijnsbergen, oprichter van de shop, ervan overtuigd de groei wél aan te kunnen. Vanaf zijn spiksplinternieuwe werkplek praat Jaron ons bij over de ontwikkelingen.

Met Postisveelleuker.nl speelt Jaron in op de vraag naar trendy sieraden, horloges en accessoires voor een leuk prijsje. Met zijn achtergrond als online marketeer stortte hij zich volledig op het binnenhalen van klanten. En met ruim 60.000 bestellende klanten in 2014 heeft de shop in korte tijd een grote groei doorgemaakt. Toch voelde een overname voor hem onvermijdelijk en het faillissement van Postisveelleuker.nl bleek daar de bevestiging van.

Jaron: “Via de webshop verkoop ik leuke hebbedingetjes voor een lage prijs. Maar dit betekent dat de marges ook heel gering zijn. Om voldoende omzet te genereren, moet ik dus veel verkopen. En om veel te kunnen verkopen, ontkom je er niet aan om ook het nodige in te kopen. Zelf had ik op een bepaald moment niet meer de middelen om de shop te laten groeien en ben ik dus eens om me heen gaan kijken. Easy2. Groep is een grote naam in het veld en met hun kennis en expertise kunnen we er samen voor zorgen dat Postisveelleuker.nl stap voor stap een betekenisvolle partij kan worden in het ecommerce-segment.”

Korte lijnen
De activiteiten van Postisveelleuker.nl worden voortgezet onder dezelfde naam. Ook Jaron blijft in zijn nieuwe functie als shopmanager een vertrouwde naam binnen het bedrijf. Klanten van de webwinkel zullen dus niet direct iets merken van de overname. Wel is de logistieke operatie anders ingericht. Nic. Oud, de fulfilment-partner van Easy2. Groep, voert voortaan de volledige logistieke operatie uit. “Omdat Postisveelleuker.nl nu inpandig zit, zijn de lijnen super kort. Als ik even iets wil overleggen, ben ik binnen een paar tellen bij de juiste persoon. Ook het hebben van een dergelijke back-up werkt voor mij heel prettig. Zelf vind ik het bijvoorbeeld ontzettend leuk om me bezig te houden met de marketing en omdat ik weet dat alles goed wordt geregeld kan ik me daar in mijn nieuwe rol weer veel meer op gaan richten.”

Niet de eerste overname
Postisveelleuker.nl is niet de eerste overname van Easy2. Groep. Vorig jaar nam de partij onder andere Kabeltje.com en Trouwartikelen.nl over. Het online warenhuis is sinds 2009 actief in het segment van consumentenelektronica. Binnen vijf jaar wil Easy2. Groep één van de grootste online warenhuizen worden voor de Benelux op het gebied van consumentenelektronica, gadgets en fun-producten. Joost Blom, directeur van Easy2. Groep, vertelt ons dat hij in gesprek is met een aantal shops die net als Postisveelleuker.nl zorgen voor een schaalvergroting van het bedrijf.

Joost: “Easy2. Groep heeft voornamelijk een mannendoelgroep. Omdat Postisveelleuker.nl veel vrouwen als klant heeft, was dit voor ons een mooie toevoeging aan ons bestand. We zijn bezig met een aantal vergelijkbare shops, maar deze overnames zullen op z’n vroegst aan het einde van dit jaar plaatsvinden.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch