menu
lightspeed ecommerce

Populairste online producten van 2009

Welke producten werden nu het meest online verkocht in 2009? Een kort overzicht van de succesnummers van 2009.

Reizen en tickets
Het internet blijft een populair verkoopkanaal voor tickets. Vliegtickets, vakanties en toegangskaarten voor concerten of evenementen worden veelvuldig online aangeschaft. Dit blijkt wel uit de grote aanwezigheid van reiswebsites in de Twinkle 100 van dit jaar: maar liefst zeven plaatsen in de top tien werden bezet door reisorganisaties en vliegticket aanbieders.

Verzekeringen
Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van online een verzekering afsluiten. In een onderzoek naar het online afsluiten van verzekeringen concludeerde Blauw Research dat in de eerste helft van 2009 31% meer mensen online een verzekering afsloten dan in dezelfde periode het jaar daarvoor.

Boeken
Ook de verkoop van boeken doet het goed online. Een van Nederlands grootste webwinkels, Bol.com, verwierf haar plaats in de ecommerce top door de online verkoop van boeken. Ook het digitale boek wint aan populariteit. Amazon zag haar Kindle uitgroeien tot een populair kerstkado en verkocht op Eerste Kerstdag meer e-book downloads dan papieren boeken. De vraag is echter of dit echt iets zegt over de populariteit van e-books ten opzichte van traditionele papieren boeken.

Mode
Kleding blijft een populaire online aanschaf. Mode behoort al jaren steevast tot de top van de meest verkochte online producten. Vooral vrouwen kopen veel kleding, en aangezien de vrouwelijke sekse na een flinke inhaalsslag met 51% een meerderheid vormt onder de online shoppers blijft de online kledingverkoop stijgen. In 2005 kocht 28% van de online kopers kleding, in 2009 was dit 43%.

Spelcomputers
Spelcomputers en toebehoren zijn razend populair op het internet. Vooral de Wii doet het goed in 2009. Negen van die tien producten in het lijstje van best verkochte producten op Amazon zijn Wii gerelateerd. Het andere product, op een negende plaats, is het spel Call of Duty Modern Warfare voor de Xbox.

Speelgoed
Ook ander speelgoed dan spelcomputers wordt volop verkocht door webwinkels . Vooral in de aanloop naar de feestdagen verkoopt speelgoed goed. Bol.com voegde in 2009 speelgoed toe aan haar assortiment en verkocht in de dagen voor sinterklaas 5000 speelgoedartikelen per dag. In de VS steeg ook in de zomer de speelgoedverkoop, de kids moeten immers zoet worden gehouden tijdens de vakantie.

Tags

Reacties