Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

PocketKey moet creditcardfraude uitroeien

PocketKey moet creditcardfraude uitroeien

Het bedrijf Pocket Systems heeft deze maand de PocketKey gelanceerd. Een klein apparaatje dat ervoor moet zorgen dat online creditcardfraude geschiedenis wordt. PocketKey laat ecommerce-betalingen via end-to-end-encryptie plaatsvinden, waardoor de mogelijkheid tot fraude volgens het bedrijf tot nul wordt gereduceerd. Het versleutelt betalingen voordat ze de computer of smartphone van de consument bereiken en houden die versleuteld tot ze de bank bereiken.

Volgens Pocket Systems is de basis van het probleem met credit- en debitkaarten dat de standaard 16 cijfers gemakkelijk gestolen, gekopieerd of zelfs geraden kunnen worden. PocketKey lost dat op door het getal van 16 cijfers te vervangen door een getal van 75 cijfers dat éénmalig gebruikt wordt. Informatie over de transactie wordt hierin ook gecodeerd. “Zelfs als dit betalings-getal wordt gestolen, dan is het compleet nutteloos voor dieven, aangezien het gebonden is aan één specifieke winkelier en een unieke transactie of gebruikersaccount.”

Sneller online betalingen doen
Voor online betalingen dient het apparaatje aan een computer te worden gekoppeld middels USB of in een mobiel apparaat via de hoofdtelefoon-ingang. En hoewel een creditcard-betaling vervolgens dus via dat apparaatje verloopt, claimt het bedrijf dat betalingen juist snéller kunnen plaatsvinden. In plaats van allerlei informatie in te tikken, is nu een simpele klik voldoende. Als het apparaatje is gekoppeld, zal die namelijk automatisch de versleutelde betaling invoeren en automatisch de benodigde velden voor betaling en verzending invullen.

De technologie achter het ding is compatible met bestaande creditcard-verwerkingsgateways en –netwerken. De betalingsdata van PocketKey ziet er precies hetzelfde uit als de data die wordt gegenereerd door een magneetstrip-swipe en kan dus ook op dezelfde manier door de betalingsgateways gaan.

Doel: complete eliminatie van creditcardfraude
Het bedrijf achter de PocketKey is er zeker van dat met hun uitvinding online fraude de das om kan doen. David Marsyla, die zowel de oprichter als de CEO van Pocket Systems is, zegt dan ook: “Ons doel is niets minder dan complete eliminatie van creditcardfraude. Consumenten zijn bang voor online fraude. Velen van hen zijn reeds slachtoffer geworden hiervan en nog meer mensen worden onderworpen aan ondraaglijke ‘fraude-opsporings’-beproevingen. Banken en webwinkeliers lopen jaarlijks 10 miljard dollar mis door fraude en dat bedrag zal naar verwachting stijgen tot 19 miljard dollar in 2018”, zo zegt hij. “De meeste mensen hebben dit inmiddels aanvaard als een onvermijdelijke realiteit. Maar stel je toch eens voor hoeveel beter wij ’t allemaal hebben als we die dieven kunnen laten stoppen. Voor altijd.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch