Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Personal shopper Your Style Lab gelanceerd

Personal shopper Your Style Lab georganiseerdOver precies een week is Nederland een online platform van professionele imago-stylisten en personal shoppers rijker. Your Style Lab opent dan namelijk haar deuren. Met als doel om het inschakelen van een personal shopper niet alleen maar toegankelijk te maken voor de ‘rich and famous’.

Volgens oprichters Chantal Poiesz en Irma Gros is het kunnen raadplegen van een eigen stylist voor sommige vrouwen een uitkomst. “Veel vrouwen kennen namelijk het probleem dat ze niets hebben om aan te trekken, terwijl hun kast wel degelijk volhangt met kleding. ’t Is dan meer een metafoor voor (tijdelijke) ontevredenheid over het uiterlijk of gewoon even niet lekker in je vel zitten. Hoe fijn zou het dan zijn als je je eigen stylist kunt raadplegen via je pc, tablet of smartphone en zonder dat het meteen zoveel geld kost”, zo vertelde Poiesz ons afgelopen donderdag tijdens de jurering van de ‘Beste Startende Webwinkel’-Thuiswinkel Award.

De twee dames zijn een samenwerking aangegaan met een groep van freelance imago-stylisten en personal shoppers. Tezamen vormen ze Your Style Lab. “De stylisten delen hun kennen en werken volgens onze methodies, al hebben ze natuurlijk allemaal hun eigen expertise. We willen laagdrempelig zijn door de prijzen relatief laag te houden (personal shoppen kan vanaf €29,95) en je kunt zelf een stylist kiezen die bij jou past.”

Niet alleen kledingmaat, maar ook persoonlijkheid is belangrijk
Het begint allemaal met een online Style-paspoort: een persoonlijk dashboard. Hierin omschrijft de style waar je op moet letten qua pasvorm en belijning van de kleding die je kiest, welke kleuren het beste bij je passen en welke kleedstijl hoort bij jouw persoonlijkheid en levensstijl. Er wordt echter niet alleen op de vorm van je lichaam of de kleur van je huid of haarkleur gelet. “Onze stylisten zijn opgeleid om goed te luisteren naar hoe je in het leven staat en weten dit te vertalen naar een pragmatisch advies. Het heeft naar ons idee weinig zin iemand katoenen blouses aan te raden als zij een bloedhekel heeft aan strijken”, zo legt Gros uit.

Multimediale benadering
Wat volgens de oprichters echt nieuw is aan hun concept, is dat ze hun diensten zowel online als offline aanbieden. “De stylisten van Your Style Lab hebben via alle mogelijke media contact met hun klanten. Persoonlijk, via telefoon, e-mail, live-chat, Hangouts, Skype en natuurlijk via het digitaal dashboard op de site.” De klant heeft op deze manier haar eigen personal stylist altijd bij zich. Ook kenmerkend aan het concept is dat de stylisten van Your Style Lab onafhankelijk werken, in tegenstelling tot personal shoppers van sommige vergelijkbare diensten. “Die hebben dan afspraken met bepaalde merken en zullen dus nooit advies geven buiten die merken om.”

Een Style-paspoort kost €74,95, maar er zijn ook gratis functionaliteiten terug te vinden op de site, waaronder een figuuranalyse, een uitgebreid overzicht met de leukste winkels en webshops, blogs en nieuwsitems over mode & lifestyle en een digitale kledingkast. Vooral over die laatste is Poiesz erg tevreden. “Het is een hele gebruiksvriendelijke tool die je vult met foto’s van de kledingstukken die je in je kast hebt hangen. Hiermee krijg je eindelijk eens echt overzicht op je hele garderobe!” Gros vult aan: “Vanuit de digitale kledingkast kun je heel eenvoudig moodboards maken van je favoriete combinaties en deze delen via Facebook of Twitter. Zo kun je je vrienden laten meestemmen over wat je zal aantrekken naar dat ene feest.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch