PayPal vergoedt nu ook digitale producten

PayPal vergoedt nu ook digitale producten

PayPal heeft haar aankoopbescherming uitgebreid. Er worden nu ook digitale goederen vergoed die niet worden geleverd of die uiteindelijk behoorlijk blijken af te wijken van hoe ze beschreven staan. De wereldwijde aankoopbescherming wordt vanaf 1 juli uitgebreid.

PayPal hanteert wereldwijd een aankoopbeschermingsbeleid, wat voor consumenten handig is op momenten dat een product niet wordt geleverd of als de producten zijn beschadigd tijdens transport.

Nu zal dat laatste niet gebeuren bij digitale producten, maar een consument kan nog steeds benadeeld worden bij het bestellen van digitale muziek, e-books, downloadbare games, vliegtickets of software-downloads. Vanaf 1 juli gaat PayPal deze goederen dus ook vergoeden. Wijkt het digitale product behoorlijk af van hoe het beschreven was, of is het niet bezorgd, dan zorgt PayPal ervoor dat het bedrag terug wordt gestort op het PayPal-account van de consument.

PayPal biedt uiteraard ook een zekere bescherming voor verkopers. Als die bijvoorbeeld een ongeautoriseerde betaling ontvangt of de klant claimt dat hij zijn aankoop nooit heeft ontvangen, dan is de verkoper (zolang de transactie aan de vereisten voldoet) voor het volledige bedrag gedekt.

Nieuwe Eelco van Wijk
Twee maanden terug werd bekend dat Eelco van Wijk per 1 april niet langer de algemeen directeur van PayPal Benelux zou zijn, maar dat hij een nieuw avontuur aanging bij een mcommerce-startup. Nu wil je als je zo’n groot en goedlopend bedrijf als PayPal bent natuurlijk niet lang zitten zonder frontman, dus de opvolger van Eelco zal waarschijnlijk snel worden bekendgemaakt.

PayPal zelf is ook aan enige vernieuwing toe, want de afsplitsing van eBay zal in de tweede helft van dit jaar verder worden afgerond. Hier in Nederland zat de betaaldienst in een kantoor samen met die andere eBay-dochter, Marktplaats. Die situatie is voorlopig nog niet veranderd, wel zal er (letterlijk!) een muur tussen de twee bedrijven geplaatst worden.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten