menu

PayPal’s Blueprint-programma helpt starters

PayPal's Blueprint-programma helpt startersPayPal heeft wereldwijd een startup-programma gelanceerd voor online ondernemers. Met het Startup BluePrint-programma wil het mobiele- en webbedrijven helpen en steunen in hun kans op succes. Dat doet het onder meer door betalingskosten de eerste 18 maanden (tot 50.000 dollar) te vergoeden en een mentor, advies en trainingen aan te bieden.

Volgens Stan Chundovsky, vice-president ‘Growth and Special Projects’ bij PayPal kwam het besluit om op deze manier startende ondernemingen te helpen, doordat ze beseften hoe belangrijk het algemeen belang van startups is voor de economie. “Bij het opzetten van een nieuwe onderneming telt elke euro, elke cent. Velen van ons hier bij PayPal weten hoe dat is – slechts 15 jaar geleden was PayPal zelf nog een kleine, startende onderneming. Wij begrijpen heel goed welke uitdagingen een ondernemer tegenkomt bij het opzetten van een nieuw concept. Zo is ons Blueprint-programma ontstaan.”

Voorwaarden programma PayPal
Als je wilt meedoen met het programma moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de startup zich richten op het maken van mobiele- en websoftware of diensten,moet de jaarlijkse omzet minder dan 3 miljoen dollar bedragen of moet het bedrijf korter dan vijf jaar bestaan (sinds je een PayPal Business-account hebt geopend). Vooralsnog maken alleen bedrijven kans die zijn voorgedragen door PayPal of door een van de accelerators of incubators die zijn ingeschreven bij het programma (500 Startups, SeedCamp en Elevator). Binnenkort kunnen ook andere startups zich aanmelden.

“Of ze nou alleen online of mobiel zijn, wij kunnen startups helpen om internationaal beter te groeien. We kunnen startups koppelen aan 137 miljoen actieve rekeninghouders en 15.000 financiële instellingen in 193 markten over de hele wereld. We kunnen ook het aanbieden van betalingsdiensten aanzienlijk vergemakkelijken”, zo belooft de payment service provider. In de FAQ maakt het in ieder geval duidelijk dat het Startup Blueprint niet ‘specifiek is begonnen’ om zo interessante startups over te kunnen nemen, maar dat het ’t doet om de startup-community te ondersteunen en te stimuleren.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch