PayPal One Touch nu ook in Nederland

PayPal One Touch nu ook in Nederland

PayPal breidt zijn snelle betaalmethode One Touch uit naar Nederland en elf andere Europese landen, waaronder België en Duitsland. Met One Touch kunnen consumenten afrekenen zonder gebruikersnaam, wachtwoord of andere betalingsinfo in te voeren.

PayPal heeft vandaag aangekondigd One Touch uit te breiden naar 13 landen, te weten Australië, Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Polen, Spanje, Zweden, Zwitserland en Turkije. En dat na iets meer dan een jaar nadat het One Touch in Amerika lanceerde voor op de mobiel. Eerder dit jaar werd het gebruik ervan uitgebreid naar het web en werd de dienst ook uitgerold in Canada en het Verenigd Koninkrijk.

PayPal laat weten dat webwinkeliers die ervoor in aanmerking komen automatisch One Touch krijgen ingeschakeld, dus er hoeft geen integratie van iets aan te pas te komen. Op dit moment hebben al meer dan de helft van de Internet Retailing 500 en honderdduizenden winkeliers wereldwijd, waaronder Overstock.com, Eat24 en The Home Depot, de functie ingeschakeld voor hun klanten. Wereldwijd wordt One Touch inmiddels door miljoenen mensen gebruikt.

Zo werkt One Touch
Om met One Touch te kunnen betalen, hebben consumenten – uiteraard – een PayPal-account nodig. Nadat eenmalig de benodigde gegevens zijn ingevuld en de ‘stay logged in’-functie is ingeschakeld, kunnen consumenten met één simpele durk op de knop betalen. Ze hoeven hiervoor dus niet langer hun gebruikersnaam, wachtwoord of andere informatie op te geven.

PayPal One Touch lijkt met name interessant te zijn voor mobiele betalingen. Nog vaak klagen consumenten ervoor dat betalen voor online aankopen op een mobiel of tablet net iets te veel gedoe is. Websites die niet responsive zijn, gepiel met het invullen van invoervelden, herleid worden naar de internetbankier-app, et cetera. PayPal One Touch neemt al die ergernissen weg. In ruil daarvoor zouden er wel extra zorgen omtrent de veiligheid kunnen ontstaan, nu klanten niet meer hoeven in te loggen en een smartphonedief dus gewoon betalingen via One Touch zou kunnen doen.

Veiligheid tijdens betalen met One Touch
PayPal laat allereerst weten niet alle betalingsinformatie te delen met webwinkeliers als consumenten online aan het shoppen zijn. Verder moet de klant hetzelfde apparaat en dezelfde browser gebruiken om met One Touch te kunnen betalen. Als er een nieuw verzendadres of betaalmethode wordt toegevoegd, moet de klant altijd opnieuw inloggen. En daarnaast is de functionaliteit enigszins beperkt ter bescherming van de klant. Betalingen kunnen uiteraard worden gedaan, maar het is niet mogelijk om geld op te nemen of de instellingen aan te passen vanuit het PayPal-betalingsscherm.

De mail die consumenten krijge nadat One Touch is geactiveerd.
De mail die consumenten krijgen nadat One Touch is geactiveerd.
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten