Paypal Nederland groeit sneller dan iDeal

Paypal groeit meer dan iDealVanmorgen kopte enkele andere websites het blije nieuws dat iDeal flink gegroeid is. Er waren flink meer transacties. Goed nieuws voor de betalingsmethode die met dit bericht mogelijk weer extra webwinkeliers aan zich weet te binden. Natuurlijk kon Paypal dus niet achterblijven. Zij groeien namelijk met 66% groei in Nederland procentueel net even een beetje meer.

 
Groei iDeal groots
In 2010 is er voor  5,2 miljard euro afgerekend met iDeal. Een enorm bedrag waar in Nederland geen enkele concurrent aan kan tippen. De betalingsmethode is verreweg marktleider, maar toen dit nieuws naar buiten werd gebracht werden vooral percentages genoemd. En die zijn blijkbaar wel te verbreken.
 
Groei PayPal Nederland groter!
Online betaalsysteem PayPal heeft afgelopen jaar in Nederland een flinke groei doorgemaakt. In 2010 zijn in totaal 9 miljoen betalingen via PayPal gedaan. In vergelijking met iDeal is dat helaas voor PayPal nog relatief laag, maar in de berichtgeving op NU.nl en Twinkle Magazine staat dat iDeal afgelopen jaar een groei heeft kunnen realiseren van 53%. De waarde van de PayPal betalingen bij Nederlandse webwinkels is met 66% gegroeid. 
 
PayPal komt daarmee direct met het nieuws dat zij blijkbaar nog sterker zijn gegroeid afgelopen jaar, dan de andere grote online betaalmethoden en de aanbieder verwacht de groei nog even te kunnen doorzetten want elke week komen er meer dan tienduizend PayPal rekeningen in Nederland bij.
 
PayPal komend jaar
“De groei is met name te danken aan de toenemende bekendheid van PayPal in Nederland. Daarnaast ervaren steeds meer Nederlanders het gemak van PayPal bij online betalingen in het buitenland. Door het gebruik van PayPal is de koper extra beschermd”, aldus Dennis van Allemeersch, algemeen directeur PayPal Benelux. “Voor het komende jaar verwachten wij dat deze enorme groei zich zal voortzetten. Mede door de ontwikkelingen in mobiel betalen en social shopping.”
 
Betalen via Mobiel
Er is de afgelopen jaren een grote toename zichtbaar in het gebruik van mobiele applicaties. PayPal biedt mogelijkheden binnen applicaties af te rekenen voor de (digitale) goederen. Wereldwijd werd in 2010 alleen al voor 2 miljard dollar aan PayPal-betalingen gedaan via de Ebay Mobile applicatie. In Nederland bieden steeds meer webwinkels PayPal in hun mobiele applicatie aan, zoals Shopreme, waar wij eerder deze week over schreven.
 
Betalen via Social Media
Gebruik van social media groeit aanzienlijk, alsmede de verkoop via sociale media. Volgens onderzoeksbureau Ovum zal “…2011 het jaar worden waarin social commerce echt zal opstijgen.” Ontwikkelaars hebben het open betaalsysteem van PayPal ingezet om betalingen in social media mogelijk te maken. Zo is het mogelijk om via PayPal ads en credits af te rekenen binnen Facebook. 
 
Voorbeelden van social commerce zijn het Nederlandse Tinypay.me, Eye-wear.com en Twitpay.
Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten