PayPal lanceert p2p-betaaldienst PayPal.Me

PayPal lanceert p2p-betaaldienst PayPal.Me

PayPal heeft een nieuwe dienst gelanceerd: PayPal.me. Hiermee kunnen mensen gemakkelijker geld van anderen vragen. Door het aanmaken van een PayPal.Me-link kan binnen enkele seconden geld overgemaakt worden.

PayPal.me is vandaag gelanceerd en is ook gelijk in het Nederlands beschikbaar. PayPal belooft een gemakkelijke werkwijze. Degene die graag geld wilt van iemand anders, dient een speciale link aan te maken: PayPal.Me/uwnaam. Als het gaat om een specifieke bedrag dan kan dat getal aan het einde van de link worden toevoegd (PayPal.me/uwnaam/25 bijvoorbeeld). De link kan vervolgens gedeeld worden via de gebruikelijke kanalen. De ontvanger van de link vult vervolgens het bedrag in, voert nog even zijn of haar wachtwoord in en de betaling is geschied.

Volgens een recent onderzoek van PayPal zelf blijkt dat momenteel consumenten wereldwijd gezamenlijk 51 miljard dollar verschuldigd zijn. Deze kleine, onbetaalde bedragen worden ook wel IOU’s genoemd. Volgens het betalingsbedrijf is de nieuwe dienst een ‘eenvoudige manier om uw vrienden of familie eraan te herinneren dat ze u nog terug moeten betalen’. “Say goodbye to IOU’s and hello to getting paid back.”

PayPal.Me voor bedrijven
PayPal.Me is niet alleen bedoeld voor consumenten, maar richt zich ook op bedrijven. “Activeer een PayPal.Me/uwbedrijf-link om snel te worden betaald voor de goederen of services die u verkoopt. Uw klanten zullen het gemak en het feit dat hun in aanmerking komende objecten door PayPal Aankoopbescherming zijn gedekt zeker waarderen”, zo laat PayPal weten.

Links reserveren is niet mogelijk, dus ook hier geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten