PayPal laat dure viool vernietigen

PayPal laat dure viool vernietigenPayPal houdt er nogal rare regels op na als het gaat om dubieuze artikelen. Ene Erica verkocht een viool die zo’n 2500 dollar waard is en de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. De koper dacht dat het nep was, waarop PayPal zei: vernietig het maar.

Het gebeuren kwam aan het licht door een mailtje van verkoper Erica dat geplaatst werd op de site Regretsy.com, dat normaliter rare verkopen op de site Etsy deelt met haar lezers. Erica mailt:

“Ik verkocht een oude Franse viool aan een koper in Canada, en hij betwistte het merk. Iets wat niet ongewoon is, want in de wereld van violen betekenen ‘labels’ vaak weinig en er zijn dan ook vaak meningsverschillen hierover. Enkele van de duurste violen in de wereld hebben twijfelachtige labels, maar zijn hoe dan ook kunstwerkjes.”

Vernietig het maar, aldus PayPal
“Maar in plaats van dat de viool terug werd gestuurd naar mij, beval PayPal de koper om de viool te vernietigen om zo zijn geld terug te krijgen. Op de een of andere manier beschouwde PayPal de viool als ‘namaak’, ook al bestaat zoiets niet in de violenwereld. De koper was nogal trots op zichzelf en stuurde me een foto van de vernietigde viool.”

PayPal vernietig dure viool 

Staat gewoon in de algemene voorwaarden van PayPal
PayPal heeft tot dusver niet gereageerd op dit merkwaardige gebeuren, maar een lezer van Regretsy vond wel dit in de algemene voorwaarden van PayPal: “For SNAD Claims, PayPal may require you to ship the item back to the seller – or to PayPal – or to a third party at your expense, and to provide proof of delivery. Please take reasonable precautions in re-packing the item to reduce the risk of damage to the item during transit. PayPal may also require you to destroy the item and to provide evidence of its destruction.

Het is goed dat PayPal de verspreiding van namaak-artikelen probeert tegen te gaan, maar als ze niet eens zeker weten of iets wel namaak is, is het gelijk laten vernietigen toch nooit de beste oplossing…?

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten