menu
lightspeed ecommerce

PayPal en eBay geloven in m-commerce

Paypal en eBay bereiden zich voor op de toekomst van m-commerce met een nieuw betaalsysteem voor smartphone gebruikers en een nieuwe zeer uitgebreide mobiele website.

Paypal Mobile Express Checkout
PayPal lanceert eind oktober Mobile Express Checkout, hiermee kunnen consumenten op de mobiele sites van webwinkels aankopen doen met hun PayPal account. De nieuwe betaalwijze zorgt ervoor dat consumenten geen privégegevens als creditcardgegevens en adres meer hoeven te geven op de mobiele websites, omdat deze gegevens al zijn vastgelegd in hun PayPal account. De consument hoeft nu alleen maar in te loggen op de mobiele PayPal site waarnaar hij automatisch wordt doorgestuurd, en zijn verzendinformatie en betaalwijze te bevestigen om de aankoop af te ronden.

Het Mobile Express Checkout systeem wordt nu nog getest op de mobiele sites van Buy.com, Nike.com en FootLocker.com. Bij de lancering zal het systeem werken op iPhone en Android 2.0 telefoons, en in het eerste kwartaal van 2011 op alle smartphones. 

 

Dit mobiele betaalsysteem zal alleen beschikbaar zijn voor webwinkeliers die PayPal Express Checkout gebruiken op hun websites. Ze betalen hiervoor dezelfde toeslagen: 30 cent per transactie en een vast percentage van 2,2% tot 2,9% van de verkoopwaarde. PayPal verwacht dit jaar meer dan 500 miljoen mobiele betalingen te verwerken. (bron: Internetretailer

Nieuwe mobiele website eBay
De moedermaatschappij eBay maakt zich op voor de grote doorbraak van m-commerce met een nieuwe versie van de mobiele website. De site beschikt over verschillende functies die ook op de traditionele website te gebruiken zijn, zoals het doorzoeken van categorieën, bewaren van resultaten en het sorteren van resultaten op prijs, tijd en locatie.

Eerder lanceerde eBay mogelijkheden op de iPad waarop shoppers relatief veel blijken te besteden. De nieuwe site zal enkel beschikbaar zijn voor iPhone gebruikers in de Verenigde Staten. Niet veel later zullen ook bezitters van Android Smartphones de mobiele site kunnen gebruiken. De wereldwijde lancering staat in 2011 op de planning. 

De nieuwe mobiele website is ontwikkeld door Netbiscuits, dat sinds 2003 al mobiele systemen voor eBay ontwikkeld. Volgens Michael Neidhoefer, CEO van Netbiscuits, veranderen mobiele mogelijkheden de manier waarop mensen winkelen, en vormt m-commerce ‘the next big thing’ in ecommerce. (bron: Cellular News

Dat m-commerce hot is bewijzen dit soort nieuwe initiatieven van de hoofdrolspelers in ecommerce, maar over de stelling dat het ‘the next big thing’ in ecommerce is zijn de meningen verdeeld. Waar sommigen denken dat m-commerce het grotendeels over zal gaan nemen van ecommerce, voorspellen anderen een hype die over niet al te lange tijd weer over zal zijn.

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan