lightspeed ecommerce

PayPal: 10 mld dollar aan transacties

PayPal: 130 mln klanten, $10 mld betalingenPayPal is onder de vleugels van eBay uitgegroeid tot een waanzinnig succes. Het online betalingssysteem heeft nu 130 miljoen klanten en heeft zijn verwachting voor het totale betaalvolume bijgesteld van zeven miljard naar tien miljard dollar in 2012.

En ook in de mobiele sector gaat het voortvarend met het bedrijf, dat in 2002 door eBay werd overgenomen. Zo is PayPal Here, een mobiele betaaloplossing voor kleine bedrijven, nu ‘breed beschikbaar’ in de Verenigde Staten en Hong Kong, schrijft PayPal-president David Marcus. En dat is dus inclusief de 300.000 klanten die zich hadden aangemeld in deze regio’s voor de wachtlijst toen het product in maart van dit jaar werd aangekondigd.

‘Fraude-management van wereldklasse’
"PayPal Here weerspiegelt onze focus op het leveren van eenvoudige, elegante product-ervaringen die reële behoeften van onze klanten bevredigen. Winkeliers hebben veel keuze. En PayPal Here is anders. Het is meer dan een kaartlezer, veel andere bedrijven doen dat al. Maar alleen PayPal kan wereldwijd mkb’ers een multifunctionele betaaloplossing leveren, gesteund door onze fraude-management van wereldklasse en live klantenservice”, zo blogt Marcus alles behalve bescheiden. Helaas is die klantenservice vooral gericht op de betalende klant, en komt de webwinkelier pas later aan de beurt. En dat PayPal ver gaat met haar fraude-management wisten we natuurlijk allang.

PayPal steeds meer offline aanwezig
Maar goed, het gaat dus echt lekker met dit veertien jaar oude bedrijf. De volgende stap is de offline wereld, waarin PayPal al enige tijd actief is. Zo is Abercrombie & Fitch bezig met het uitrollen van PayPal-kassa’s in meer dan negenhonderd vestigingen in Amerika. En recent kondigde PayPal aan card.io over te nemen, een bedrijf uit San Francisco dat technologie aanbiedt voor ontwikkelaars om creditcard-informatie vast te leggen met de camera van een smartphone.

De bedoeling is dat deze technologie wordt geïntegreerd in de PayPal Here-app. Marcus: "Ik ben enthousiast over onze vooruitgang en momentum. En ik kan niet wachten om meer winkeliers te zien die beginnen met het offline gebruiken van PayPal, en te zien hoe PayPal de manier wordt waarop we betalen, overal, elke dag."

Gerelateerde berichten