Paycheckout stopt, Mollie neemt klanten over

Paycheckout stopt, Mollie neemt klanten over

Paycheckout stopt met haar diensten als betaalprovider en het klantenportfolio is nu eigendom van payment service provider Mollie. Het stoppen van Paycheckout als betaalprovider volgt op de ontwikkelingen die PSD2 met zich meebrengt.

Beide partijen hebben zojuist het nieuws bekendgemaakt. Volgens de betaalproviders brengt de dit jaar ingevoerde Payment Service Directive 2 zowel kansen als uitdagingen met zich mee. Voor Paycheckout bleef het vooral bij uitdagingingen, want om te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen moest het investeren in innovatie, security en compliance. Deze investeringen waren voor Paycheckout “bedrijfseconomisch niet verantwoord”. Het bedrijf besloot hierop haar diensten als betaalprovider te stoppen, maar het wilde haar activiteiten wel netjes afhandelen.

Klantenportfolio overgenomen door Mollie

En dus werd het klantenportfolio overgenomen. Door payment service provider Mollie. “Onze klanten betekenen heel veel voor ons. Mollie snapt als geen ander dat continuïteit belangrijk is wanneer je een bedrijf runt en betalingen zijn een belangrijk onderdeel daarvan. Daarom zorgen wij ervoor dat de overgang soepel zal verlopen. De nieuwe klanten kunnen eenvoudig overstappen naar Mollie en het betaalverkeer laten doorgaan”, aldus Frans Eliëns, CEO van Paycheckout.

Mollie zegt ervoor te willen zorgen dat de oude Paycheckout-klanten zich geen zorgen hoeven te maken over hun betaalverkeer. “De klanten zullen met dezelfde tarieven en waar mogelijk zelfs nog scherpere commerciële voorwaarden binnen één dag over kunnen op het Mollie-platform.” Voor de psp is de overname een mooie stap om te blijven groeien in een lastige markt. Mollie heeft momenteel al ruim 42.000 actieve klanten en daar komen nu dus de gebruikers van Paycheckout bij.

Update 6 maart
In een eerdere versie van dit bericht schreven we dat het portfolio is verkocht aan Mollie, maar volgens Paycheckout-CEO Frans Eliëns is het portfolio overgenomen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten