Pathé laat klanten met Bunq betalen

Pathé laat klanten met Bunq betalen

Consumenten die hun bioscoopkaartjes via de website van Pathé bestellen, kunnen vanaf nu ook via Bunq betalen. Met de smartphone kan direct worden afgerekend op de website van Pathé, zonder dat iDeal eraan te pas komt.

Volgens Ali Nikman, bedenker en CEO van Bunq, moet het kopen van een bioscoopkaartje sneller kunnen, omdat er geen tussenstappen meer nodig zijn. Nu is betalen via iDeal al niet heel omslachtig, maar via Bunq moet het allemaal net iets sneller gaan. De klant wordt via deze betaalmethode niet meer doorgestuurd naar iDeal, hoeven geen bank te selecteren en kunnen na aankoop de kosten ook makkelijk delen in de Bunq-app. “En omdat we het systeem zelf ontworpen hebben, kunnen we het bovendien meteen aanpassen aan de wensen van onze gebruikers.”

Tickets kopen moet zo makkelijk mogelijk

Pathé ziet steeds meer bezoekers hun tickets kopen via de website en de app en ziet dus heil in een extra betaalmethode die minder stappen van de klant vraagt. “We willen het proces van tickets kopen zo gemakkelijk mogelijk maken”, zo zegt commercieel directeur Doron Kurz.

Bunq, dat zichzelf ziet als de ‘WhatsApp voor banken’, wil met diverse innovaties de statige bankwereld vernieuwen. Een samenwerking met Pathé is daarvoor een prima stap. In de toekomst wil Bunq het betaalsysteem ook beschikbaar maken voor andere bedrijven.

Pathé Bunq
Bunq staat tussen de betaalmethodes op Pathe.nl
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten