Pakketkluizen-startup Izipack krijgt forse investering

Pakketkluizen-startup Izipack krijgt forse investering

Izipack, een snelgroeiende startup in pakketkluizen, krijgt een flinke investering. Investeringsmaatschappij Cornelder Holding en selfstorage-dienstverlener Lagerbox steken hun geld in de logistieke speler om bezorging duurzamer en efficiënter te maken.

Het lijkt erop dat we eindelijk veelvuldig pakketkluiswanden in Nederland gaan zien. In de week dat Red Je Pakketje werd overgenomen door Instabox, het Zweedse bedrijf dat pakketkluiswanden exploiteert, komt nu het nieuws dat een andere aanbieder van dergelijke wanden een kapitaalinjectie krijgt.

De investering komt op een perfect moment

Om hoeveel geld het precies gaat is niet bekendgemaakt, wel dat het om een ‘forse investering‘ gaat. En dat geld komt op een goed moment, want volgens CEO en oprichter Sebastian Kuntz is er duidelijk iets disruptive nodig in de logistieke wereld van pakketjes. “Het moet veel duurzamer, efficiënter en beter voor de consument.”

Er is iets disruptive nodig in de logistieke wereld.

Met zijn startup Izipack wil hij af van de meerdere pakketdiensten die op verschillende momenten op de dag bij de consument aan de deur staan. Ook wil hij de (diesel)busjes van de zogenaamde pakketreuzen tegengaan.

Alles één keer per dag bezorgd

Met het systeem van Izipack worden de verschillende pakketjes één keer per dag op het door de consument gewenste tijdstip tegelijk bezorgd. Ook is er slechts één ophaalmoment voor alle pakketjes die terug moeten. Dit wil Izipack doen met behulp van bundelen, pakketkluizen in wijken, fietskoeriers, een innovatief softwaresysteem en een efficiëntere werkwijze.

Paar honderd pakketkluizen in Nederland

Izipack werd in 2017 opgericht door Sebastian Kuntz. Het bedrijf maakt inmiddels gebruik van een paar honderd pakketkluizen die in Nederland beschikbaar zijn, en van ruim 1500 afhaalpunten. Ook werkt het in zo’n dertig steden samen met fietskoeriers en andere lokale partners. De app van Izipack is op dit moment te gebruiken in Rotterdam, Spijkenisse, Goeree-Overflakkee en Delft.

Gerelateerde berichten