menu
lightspeed ecommerce

Overal ter wereld korting krijgen

Groepskortingdeals zijn nog steeds erg hot. Websites als Groupon en LivingSocial gaan wereldwijd, stappen naar de beurs, maken miljoenen dollars omzet en blijven groeien. Niet zo gek dus dat anderen hun deel van de taart proberen te veroveren. De nieuwste groepskorting-app laat klanten deals vinden waar ter wereld ze ook zijn.

Steeds meer mensen hebben zin in (groeps)korting en schrijven zich in voor een van de tientallen websites die er bestaan. Maar wat als je op vakantie bent in Spanje en nieuwsgierig bent naar een deal daar? Dat wordt vrij lastig als je niet weet welke (locale) dealsites daar actief zijn.

Overal deals ontvangen
Maar met de Ping4Deals-app krijg je die informatie binnen no time te zien op je mobiel. “Waar ter wereld je ook bent, het vertelt jou wat de lokale deals zijn”, aldus Jim Bender, ceo van Ping4 Inc. De gratis app maakt gebruik van gps om te traceren wat de locatie is van de gebruiker. Die kan dan een straal, bijvoorbeeld 5 kilometer, opgeven en het type deals dat hij of zij geïnteresseerd in is. Het is mogelijk om dit alles te doen met je stem, dankzij de ingebouwde text-to-voice mogelijkheid.

“Dit is een manier om het koopgedrag buiten de winkelmuren uit te breiden”, vertelt Bender. Winkeliers kunnen hun mobiele content, in de vorm van tekst, plaatjes, geluids- en videobestanden, aanbieden aan klanten als die in de buurt zijn van een van hun winkels.

Geen inkomsten bij verkochte deal
De deals worden aangeboden door de samenwerkingen die Ping4 aangaat met winkeliers. Vooralsnog stort het bedrijf zich vooral op de honderd grootste ondernemers. Een licentie kost zo’n ondernemer honderd dollar per winkel, maar die heeft dan wel totale controle over de deal. Ping4 ontvangt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Groupon en LivingSocial, geen inkomsten over de deals die de winkeliers via de app weten te verkopen. “Ze willen niet dat ze het met iemand moeten delen. Ze willen niemand in hun inkomstenstroom”, aldus Bender.

Samenwerkende ondernemers hebben geen ingewikkelde software of hardware nodig, enkel een wifi-router om de deals naar klanten te sturen die zich binnen honderd meter
van de winkel bevinden. De app is hier te downloaden. Een app voor Android-telefoons staat gepland.

Tags

Reacties