Orderchamp koppelt nu ook webwinkelsoftware en kassa’s

Orderchamp koppelt nu ook webwinkelsoftware en kassa’s

Het b2b-platform Orderchamp koppelt groothandels en leveranciers met retailers. Nu zelfs letterlijk, want recent heeft het een koppeling met onder andere Lightspeed, Mijnwebwinkel en CCV Shop gelanceerd. Het levert een tijdsbesparing op en verbetert de aanbevelingen van het platform.

Veel retailers zitten continu met in- en exports te puzzelen voor het invoeren van allerlei artikelen. Die taak kan Orderchamp nu automatiseren. “Koppelingen met CCV Shop, Lightspeed, WooCommerce en Mijnwebwinkel staan live. Shopify volgt binnenkort en daar zal het niet bij blijven”, zo licht CEO en medeoprichter Joost Brugmans toe.

De eerste koppelingen zijn in stilte gelanceerd om eerst de kinderziektes op te sporen, maar ze zijn via appstores wel te vinden en eind deze maand verwacht Joost al de vijfhonderdste retailer aan boord te krijgen. Als jij als retailer je webwinkelsoftware koppelt kun je nu direct bestellingen vanuit Orderchamp inschieten in je webshop.

Dankzij de koppeling kun je direct bestellingen vanuit Orderchamp inschieten in je webshop.

‘Een koppeling, voor de data van duizenden leveranciers’

De koppeling van Orderchamp omvat data van alle aangesloten leveranciers. Dat dit veel tijd kan besparen ligt voor de hand. “In mijn vorige functie bij Lightspeed heb ik gezien hoe retailers hiermee stoeien. Vaak zijn er meerdere leveranciers, met meerdere koppelingen, die allemaal anders werken en allemaal los onderhouden moeten worden.”

Bij Lightspeed was Joost al verantwoordelijk voor de appstore en werd hij ook wel omschreven als de API-guy. “Ik vond het geweldig om te zien hoeveel er wel niet werd gekoppeld, maar werd pas echt enthousiast als dat goed gebeurde. Zo hadden lang niet alle leveranciers vergelijke functionaliteit. Wij zorgen nu bijvoorbeeld dat na een bestelling alle productinformatie wordt ingevoerd (inclusief productfoto’s) en bij een herhaalbestelling direct je voorraadstatus kan worden bijgewerkt.”

‘Dankzij koppeling kunnen wij onze aanbevelingen verbeteren’

De koppeling wisselt ook informatie uit tussen je webshop en Orderchamp en die kan hierdoor betere aanbevelingen doen. Daar ziet Joost de grootste meerwaarde: “automatisch een product toevoegen in de backend kan veel tijd besparen, maar hoeveel beter zou het zijn als wij ook vooraf konden aangeven of dit product jouw volgende bestseller gaat worden?”

Het bedrijf gebruikt hiervoor al data van je zoek- of bestelgedrag op het platform zelf. Maar de kans is groot dat jij zelf ook niet precies weet wat jouw volgende succes zou kunnen zijn en dus lang niet al je zoekopdrachten op het platform zijn even succesvol. Op basis van data is succes vaak beter te voorspellen. Door jouw productcategorieën of huidige verkopen op metaniveau te delen, kan het systeem haar aanbevelingen verbeteren.

Door de koppeling met de webwinkelsoftware is succes beter te voorspellen.

‘Orderchamp is vooral een aanbevelingstool’

Al deze gegevens worden alleen anoniem en op metaniveau ingezet dus je concurrent krijgt niets te zien van jouw succes, maar jij krijgt dan mogelijk wel aanbevelingen uit rubrieken waarin je zelf misschien nog niet had gezocht. In combinatie met de data die Orderchamp al heeft, kan het veel gerichter suggesties doen voor jouw webshop (of winkel). Je kunt zo heel gericht producten vinden waarvan het systeem vooraf verwacht dat je deze ook daadwerkelijk veel zult verkopen.

Want daar ligt volgens Joost het ultieme doel. “Alles is uiteindelijk gericht op het vinden van bestsellers. Het met elkaar in contact brengen van leveranciers of retailers is iets dat beurzen of platformen al jaren doen en onze ambities gaan verder dan dat. Wij zijn een team met ultiem veel retail- en softwarekennis, dus we willen juist die volgende stap realiseren. Grote retailers kunnen op basis van enorm veel data en kennis redelijk inschatten wat het volgende verkoopsucces wordt. Wij willen kleine tot middelgrote retailers ook die mogelijkheid bieden.”

Alles is gericht op het vinden van bestsellers.

Gerelateerde berichten