Orderchamp introduceert achteraf betalen

Orderchamp introduceert achteraf betalen

Orderchamp geeft vanaf nu haar winkeliers de mogelijkheid om producten die vandaag besteld zijn pas over 30 tot 60 dagen te betalen. Het aanbieden van achteraf betalen komt op hetzelfde moment dat het inkoopplatform kapitaal ophaalt.

De uitgestelde betaaltermijnen worden aangeboden op basis van data en koopgedrag. Zo zal Orderchamp vanuit het bestelbedrag, de type producten en de omloopsnelheid bepalen wat het bestedingslimiet wordt voor de winkelier, voordat een uitgestelde betaaltermijn wordt aangeboden.

Financiële ruimte bieden aan retailers

Met de introductie van achteraf betalen wil Orderchamp de retailers enerzijds meer financiële ruimte bieden en anderzijds tijd om hun producten binnen die termijn te verkopen. Het inkoopplatform staat daarbij garant voor de betaling aan leveranciers, waardoor die geen debiteurenrisico hebben.

Orderchamp staat garant voor betaling aan leveranciers.

Internationale expansie

Na een succesvolle pilot is het achteraf betalen nu beschikbaar voor gekwalificeerde retailers. Orderchamp heeft daarvoor een nieuwe financieringsronde afgerond. Stefan van den Berg (voormalig eigenaar AfterPay), Thomas Plantenga (CEO Vinted) en Zhong Xu (voormalig director of hospitality van Lightspeed) treden toe tot een nieuw adviesorgaan, om de internationale uitbreiding van Orderchamp te ondersteunen.

“Door de uitgestelde betaling krijgen retailers  de ruimte om de producten binnen de betaaltermijn te verkopen, waardoor ze hun budgetten kunnen stoppen in het aantrekken van winkelbezoekers en online traffic”, zo licht Orderchamp’s CEO Joost Brugmans toe. “Voor onze merken is dit ook voordelig, zij krijgen hierdoor namelijk een extra stimulans in verkopen en hebben geen risico op wanbetalers. De nieuwe investeringsronde en betaaloplossing stellen ons in staat nog harder te groeien in Europa.”

Met het nieuwe kapitaal en de betaaloplossing kunnen we nog harder groeien in Europa.

30% van bestellingen vanuit België

Tegenover Emerce vertelt Brugmans dat momenteel 30 procent van de bestellingen vanuit Belgie wordt gedaan, dat Orderchamp net live is in Frankrijk en dat het platform op het punt staat in Duitsland op te starten.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten