Orderchamp geeft twee mondkapjes bij elke bestelling

Orderchamp geeft twee mondkapjes bij elke bestelling

Fysieke retailers krijgen vanaf nu bij elke bestelling bij Orderchamp twee mondkapjes toegestuurd. Het online groothandelplatform werkt hierbij samen met Montapacking dat de verzending regelt. De voorraad is beperkt, dus er is een kleine minimum orderwaarde ingesteld, maar CEO Joost Brugmans verwacht het zeker een maand vol te houden.

Orderchamp is een platform dat retailers koppelt aan groothandels en leveranciers. Volgens Joost is ook hier de invloed van het coronavirus goed te merken. “Toen in maart de impact in Nederland bekend werd, lagen wij een week stil. Het was een enorme schrikreactie. Voor een startup als de onze, die het liefst wekelijks dubbele groeicijfers laat zien, is dat een rare situatie.”

Tachtig procent van de retail is alweer actief

Er moest ook wel wat gebeuren natuurlijk. Veel winkels waren niet ingesteld op de anderhalvemetereconomie. Maar inmiddels zijn er veel maatregelen getroffen. Winkels zijn aangepast en de sector digitaliseert daar waar mogelijk. Orderchamp ziet dat 83 procent van de Nederlandse retailers alweer actief is. Onder de puur fysieke winkels is dit percentage 63 procent.

Dat de retail weer op gang komt is gelukkig ook bij Orderchamp merkbaar: “Afgelopen vier weken waren voor ons de drukste tot nu toe. Deels omdat de focus nu nog meer op online komt te liggen omdat inkoopbeurzen tot september niet zullen doorgaan, maar we zien ook dat de retail weer sterk in beweging is. Winkels die al jarenlang met een vaste leverancier en vast assortiment werken, veranderen nu toch hun aanbod om op de nieuwe economie in te spelen.”

Retailers zijn massaal in beweging

Via Orderchamp kun je heel gemakkelijk je assortiment uitbreiden en volgens Joost is dat inmiddels wel ontdekt. Aan de andere kant is er dus nog altijd een groot deel van fysieke spelers dat hun winkel gesloten houdt. “De webshops schakelen snel en winkels hebben massaal maatregelen getroffen. Toch zien we dat er ook spelers zijn die nog altijd niet online actief zijn.”

Voor vitale beroepen is van alles geregeld, maar kleine ondernemers zijn vaak op zichzelf aangewezen. De winkels zijn meestal wel aangepast, maar als een klant toch hoestend een winkel binnenkomt kan dat voor de verkoper vervelende situaties opleveren. Al is dat met een mondkapje natuurlijk niet helemaal weggenomen. “Dat niet, maar het draagt wel bij aan het bewustzijn. Daarnaast wil Orderchamp zo laten zien dat het meedenkt met deze ondernemers.”

Ondernemers zijn vaak op zichzelf aangewezen.

Komende maand elke bestelling twee mondkapjes

Voor de uitlevering wordt Montapacking ingezet, die de mondkapjes zal versturen. De actie geldt zolang de voorraad strekt, maar volgens Joost heeft het groothandel-platform zelf een mooie voorraad aangelegd. “We hebben nu drieduizend mondkapjes. Ik verwacht dat we dus ruim een maand of anderhalf mondkapjes kunnen uitleveren onder onze klanten.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten