Orderchamp breidt uit naar Frankrijk

Orderchamp breidt uit naar Frankrijk

Inkoopplatform Orderchamp is vanaf vandaag ook actief in Frankrijk. Uitgerekend op de nationale feestdag van Frankrijk opent de online groothandel haar digitale deuren voor Franse retailers en webwinkels.

Volgens Orderchamp past de uitbreiding naar Frankrijk in de groeiambities van het bedrijf. Het heeft al veel retailers uit Nederland en Belgiƫ aangesloten, maar is inmiddels ook actief in Luxemburg en Duitsland. Een grote markt als die van Frankrijk is daarvoor een mooie toevoeging.

Franse merken kunnen verkopen aan 12.000 retailers

Zowel fysieke retailers als webwinkeliers uit dit West-Europese land kunnen zich sinds vandaag gratis aanmelden als inkoper. Tegelijkertijd kunnen Franse merken vanaf vandaag hun collecties verkopen aan meer dan 12.000 aangesloten retailers in Europa.

‘Frankrijk heeft een sterk retaillandschap’

“Frankrijk heeft een sterk retaillandschap. Door de afwezigheid van fysieke inkoopevenementen veroorzaakt door het coronavirus, zagen we al een tijdje een groei in retailerregistraties. De Franse winkelier en webwinkelier zijn sinds de opgeheven lockdown veelal online op zoek naar producten waarmee zij zich kunnen onderscheiden”, aldus Joost Brugmans, CEO van Orderchamp.

Franse retailers zijn vooral online op zoek naar producten om zich mee te onderscheiden.

“Daarnaast zijn Franse merken op zoek naar afzet buiten hun thuismarkt. Mede door de uitdagende periode neemt de behoefte bij hen toe om afzet te vinden elders in Europa. Met ons platform voorzien we in de behoeften van beide partijen.”

Al 75 Franse merken aangemeld

Volgens Orderchamp hebben voor de lancering al zo’n 75 merken en 500 retailers uit Frankrijk zich aangemeld. In totaal zijn er via het platform meer dan 800 merken en 12.000 retailers betrokken.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten