menu
lightspeed ecommerce

Opgelichtopinternet is nu Opgeletopinternet

opgelicht wordt opgeletOpgelichtopinternet.nl was jarenlang een plek waar gedupeerde klanten van webwinkels bijeenkwamen om te klagen over niet bezorgde bestellingen, oplichtende verkopers of andere wanpraktijken. Het forum wordt sinds juni van dit jaar voortgezet op een andere site: Opgeletopinternet.nl. Het principe blijft gelukkig onveranderd.

In juli 2008 werd er gestart met Opgelichtopinternet.nl, aan het eind van dat jaar werd er zelfs een heuse Stichting Stop Internetoplichting opgericht. Deze stichting zegt te streven naar de bewustwording van internetgebruikers als die aankopen doen op het internet. Met het platform Opgelichtopinternet.nl stond het kopers bij die via internet een product hadden gekocht, maar niks hebben ontvangen.

Per 15 juni jongstleden echter is het forum, met een aangepaste opzet, voortgezet onder een andere naam: Opgeletopinternet.nl. Een iets andere naam, maar het principe blijft hetzelfde: gedupeerde consumenten worden door de moderators of door mede-gebruikers geholpen in hun queeste naar gerechtigheid. Op 25 juni werd op het oude forum het volgende gezegd door de forum-moderators: “De afgelopen jaren hebben heel veel mensen de weg naar ons forum gevonden en nog steeds komen er elke dag veel leden bij.  Door deze grote toeloop kan de software van ons huidige forum de drukte helaas niet meer aan. We zijn daarom achter de schermen hard bezig geweest een nieuwe site op te zetten.”

‘X is een oplichter!’, ‘Opgelicht door Y!’
Nu hebben wij ook gehoord dat de url-wijziging iets te maken heeft met het feit dat door de voormalige website-naam veel webwinkeliers en bedrijven soms onterecht in Google terechtkwamen met daarbij die stigmatiserende woordjes ‘opgelicht’ of ‘oplichter’ achter hun naam. En we weten allemaal wel dat sommige consumenten íéts te snel moord en brand schreeuwen en het ontstane akkefietje soms zo is opgelost. Is het dan wel terecht dat je als webwinkel online voor lange tijd bekendstaat als oplichter in Google?

In die zin is het dus misschien maar beter ook dat de stichting hun forum nu via de domeinnaam Opgeletopinternet.nl voortzet.

Tags

Reacties