menu
lightspeed ecommerce

Opent Google winkel-vestigingen?

google winkel vestigingGeruchten gaan dat in navolging van Apple en Amazon, Google eigen winkels wil openen. In Dublin zou het een eerste eigen vestiging openen in een kantorenpand van het bedrijf. Tot nu toe verkocht Google offline via het shop-in-store principe, zoals in Londen waar het meters huurt binnen een andere winkel.

Volgens Bloomberg News heeft Google inmiddels genoeg ervaring opgedaan met het shop-in-store principe. Het bedrijf heeft voldoende data en dit ziet er goed genoeg uit om het winkel-principe verder uit te breiden. De eerste vestiging wordt nog geopend binnen het pand waarin ook het Europese hoofdkantoor is gevestigd. Nog steeds een relatief veilige stap dus voor Google. RetailWire vraagt zich af of er uiteindelijk mogelijk meerdere vestigingen worden geopend.

In de schappen ligt nu vooral merchandising. Google verkoopt op www.googlestore.com en in het hoofdkantoor in CaliforniĆ« vooral artikelen waarop het logo ergens mooi aanwezig is. Maar Google verkoopt steeds meer artikelen waarbij de offline-wereld van groot belang is. 

Google offline met vestigingen en winkels?
Google is online een van de grootste bedrijven ter wereld en verkoopt vooral software en reclame, maar heeft offline eigenlijk maar een beperkt aanbod. Dat zou wel zeer snel kunnen veranderen. Het is al de grootste mobiele software provider met Android, en het werkt volgens The Wall Street Journal aan een ‘home-entertainment system that streams music wirelessly throughout the home’, wat zal worden uitgegeven onder de eigen naam.

Volgens 9to5Google is Google in de "late prototype stages" van het ontwikkelen van een bril waarin direct computerbeelden bekeken kunnen worden. De zogenaamde "Google Goggles" gebruiken een telefoonverbinding en staan dus direct in verbinding met een online cloud-omgeving.

Brillen, geluidsinstallaties, en mogelijk ook mobieltjes en natuurlijk de Google-computer? Reden genoeg voor Google om alvast een offline winkel-omgeving te creƫren. Het bedrijf ontkent de meeste geruchten en verwachtingen rond vestigingen. Een woordvoerder vertelt Mashable dat het al Google T-shirts verkoopt en dat we vooral niet overhaast conclusies moeten trekken. Wat denken jullie? Zien we binnenkort ook Google in de winkelstraat?

Tags

Reacties