Ook aanbevolen worden?

Publiciteit is belangrijk voor het slagen van je webwinkel. Hoe meer bekendheid hoe meer bezoekers, en meer bezoekers betekent hopelijk meer verkopen. Een manier is om aanbevolen te worden op een reviewwebsite.

Om publiciteit te krijgen kun je je pijlen natuurlijk richten op grote invloedrijke websites. Voor de echte vernieuwende webwinkels is dit zeker een mogelijkheid maar daarnaast zijn er ook speciale websites die gespecialiseerd zijn in het genereren van publiciteit voor webwinkels. 

Op deze websites worden leuke, aparte en nieuwe webwinkels besproken. Fanatieke online shoppers gaan regelmatig naar dit soort websites om nieuwe leuke shops te vinden, en voor je webwinkel kan het dus aardig wat bezoekers opleveren om op de sites aanwezig te zijn.

Nu word je niet zomaar vermeld op deze sites, de meeste en beste online shopping communities gaan zelf op zoek naar leuke, bijzondere webshops die ze het vermelden waard vinden. Je zult daarom echt iets leuks moeten brengen om genoemd te worden op de sites.

De leukste webshop verzamelaar, vol met hippe, leuke en bijzondere shops, is toch wel www.flavourites.nl. Deze website, opgezet door twee creatieve onderneemsters, verzamelt sinds 2007 de snoepjes van het internet. Wat dus betekent dat je veel in je mars moet hebben om op de site vermeld te worden. Word je geplaatst dan betaal je hiervoor €10,- per maand. Kijk voor meer informatie op de website.

Een Engelse verzamelaar van modieuze kledingwebshop is Shopstyle.co.uk. Via deze site kunnen shoppers direct uitgelichte artikelen bestellen bij de vele partners in Europa en de Verenigde Staten. Uitsluitend voor kledingwinkels dus en met een internationaal bereik. Neem contact op met de redactie voor eventuele opname van je webshop.

De Nederlandse versie van Shopstyle.co.uk is Fashionchick.nl. Deze online community voor fashionista’s brengt mooie modieuze artikelen onder de aandacht van haar leden. De leden kunnen hun eigen ‘kledingkast’ samenstellen van artikelen die ze aanspreken. Om opgenomen te worden als partner-webshop laat je eerst een webshop-tip achter op de site. Vervolgens kun je contact opnemen voor eventuele verdere mogelijkheden om te adverteren.

Een laagdrempeligere verzamelsite waarop je gratis je persberichten plaatst is Webwinkelnieuws.com. Wel moet je je webwinkel eerst registreren op de site en zijn er voorwaarden waaraan je winkel moet voldoen. Als tegenprestatie word je geacht een wederlink te plaatsen.      

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten