menu

Online Ondernemer van het jaar bekend

Stephan Bosman is woensdag 1 september uitgeroepen tot Leading Online Entrepeneur of the Year. Het was de eerste keer dat deze LOEY-award werd uitgereikt, en Stephan sleepte hem binnen met zijn vakantiebeoordelingssite Zoover.

De LOEY-awards zijn opgezet om online ondernemerschap in Nederland te stimuleren en goede initiatieven in de spotlights te zetten. In de deskundige jury zaten naast juryvoorzitter Joop van den Ende ook Annemarie van Gaal, Bernhard van Oranje, Jan Kees de Jager en Daniel Ropers. Er was ook een aanmoedigingsprijs, die ging naar Maarten Lens FitzGerald van Layar.

Joop van den Ende benadrukte dat vooral de uitvoering belangrijk is voor het succes van een online onderneming, meer nog dan het hebben van een goed idee. “Beide winnaars onderscheiden zich vanwege hun durf om letterlijk en figuurlijk nieuw terrein te verkennen en hun passie en doortastenheid om hun visie te verwezenlijken” zo zei hij.

Bosman startte Zoover.nl in 2004 samen met zijn compagnon Bas Rasker. Op de site kunnen consumenten hun ervaringen delen en zo anderen helpen bij het boeken van hun vakantie. Inmiddels behoort Zoover.nl tot de drie grootste spelers in Europa. Het succes van de site bewijst de kracht van klantbeoordelingen, en hoe de meningen van anderen een grote rol spelen binnen de online verkoop.

Maarten Lens-FitzGerald is samen met Claire Boonstra en Raimo van der Klein initiatiefnemer achter Layar, een in 2009 opgerichtte ‘augmented reality’ dienst waarmee gebruikers van een smartphone door de lens van hun telefoon informatie kunnen opvragen over de omgeving die ze zien. Layar telt meer dan 2,5 miljoen gebruikers wereldwijd.

Naast de titel van Leading Entrepeneur of the Year ontving Stephan Bosman ook een prachtige Rolex ter beschikking gesteld door Amsterdam Diamond Center.

Bron: Zibb.nl 

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan