menu

Online knallen

Ook de vuurwerkbranche vindt in het internet een perfecte manier om haar product aan te bieden. Het traditionele vuurwerkkrantje lijkt ingehaald te worden door de webwinkel.

Waar we vroeger nog bestelden via een foldertje, of dat niet deden en op het moment supreme toch weer met een paar lullige sterretjes in onze hand stonden, bestellen we nu steeds vaker gemakkelijk en snel via het internet. Vorig jaar werd tweederde van het vuurwerk via het internet besteld en afgerekend.

Wie vuurwerk invult in Google vindt direct tientallen handelaren in vuurpijlen en duizendklappers. Op veel van de websites bestel je meteen en kun je het vuurwerk later afhalen. Bij sommigen betaal je ook meteen online. Door de verschillende regelgeving wordt het vuurwerk nog niet thuis gestuurd maar dien je het nog te komen ophalen in de winkel. Een van deze redenen is bijvoorbeeld om zeker te zijn van de minimale leeftijd die is ingesteld voor de verkoop van vuurwerk.

Vooral Vuurwerkplanet pakt het online groots aan. Met heuse vuurwerk fimpjes op de website krijgt de klant alvast een voorproefje van wat hij wellicht gaat kopen. Van elke klapper is een filmpje te bekijken. En voor gezelschap is ook gezorgd, ‘Janet’ babbelt van linksonder op de pagina namelijk gezellig tegen je aan. Zelfs wanneer je tussendoor eventjes iets anders doet vraagt ze of je er nog wel bent. Leuk en persoonlijk in het begin. Na een half uurtje hadden wij het behoorlijk met Janet gehad.

Andere grote speler de Vuurwerkexpert biedt een game aan waarin je je eigen vuurwerkshow neerzet. Door het publiek zo goed mogelijk te vermaken scoor je punten.

Vuurwerkhandelaren verwachten in 2009 ondanks de recessie minimaal een evenhoge omzet te behalen als in 2008. Het internet speelt hierin een belangrijke rol.        

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan