menu

Online kledingverkoop in mei bijzonder goed

ecommerce, en online kledingverkoop, in mei 2011 goed!In mei groeide de online verkopen in Amerika met bijna zestien procent. Wederom dus dubbele cijfers waarmee ecommerce een van de meest interessante sectoren blijft om in te ondernemen of investeren. Door de late paasdagen in april zijn de maand op maandcijfers wat vertekend, maar vooral online kledingverkoop liep lekker in mei.

We hebben helaas alleen nog maar de Amerikaanse cijfers maar deze zien er goed uit. Online uitgaven waren in mei 15,9% hoger dan in 2010. De zevende directe maand op rij waarin dubbele cijfers te zien zijn met het jaar ervoor. De groei lijkt minder groot dan april, die nog 19,2% groei liet zien maar lijkt volgens de onderzoekers van MasterCard SpendingPulse, die het onderzoek hebben uitgevoerd, te worden beïnvloed doordat Pasen wat laat viel dit jaar.

Online kledingverkoop deed het in mei bijzonder goed
Door de late paasdagen lijkt de verkoop van verschillende segmenten, waaronder ook de kledingverkoop, in mei het minder goed te hebben gedaan dan de maand ervoor. In april werd er bijna twee keer zoveel verkocht. Maar ook hier hebben de paasdagen in Amerika nog veel invloed. In vergelijking tot mei 2010 laat kleding wel een groei van zes procent zien.

Maar in die zes procent zijn ook stenen winkels meegenomen. Als we kijken naar alleen de omzet van online kledingverkoop, dan zien we een groei van negentien procent! Hoger dan de achttien procent van april, die toch al is gestimuleerd door de paasdagen. De sector blijft maar groeien dus, terwijl een Engelse krant eerder dit jaar al aangaf dat die markt in vijf jaar verdubbeld is.

De omzet van luxury goods, was in mei het laagste dit jaar tot nu toe. Met een groei van 4,7% nog niet de helft 9,6% van april.

in totaal groeide de online verkoop in mei met 15,9% in vergelijking tot dezelfde maand vorig jaar. En dat is al weer de 22e maand op rij met positieve cijfers voor de branche.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch