Online gekochte schoenen passen beter met Shoefitr

Online gekochte schoenen passen beter met ShoefitrOnline schoenen- en kledingwinkels stuntelen nog met de vele retourneringen die er maandelijks plaatsvinden. Recent was nog in het nieuws dat Zalando een gemiddeld retourneringspercentage van 50% heeft! Eén van de mogelijke oplossingen zou in het geval van schoenen Shoefitr kunnen zijn. Consumenten kunnen, door wat vragen te beantwoorden, zien of een gewenste schoen wel gaat passen.

Shoefitr is pas twee jaar geleden opgericht en werkt momenteel met zo’n twintig webwinkels, waaronder SoccerPro.com, waar we de tool in actie kunnen zien. De consument klikt op de button ‘Show me how it fits!’ en krijgt vervolgens de vraag welke schoenen hij nou draagt en welke maat hij heeft. Vervolgens wordt er een 3D-afbeelding getoond van de gewenste schoen, waarbij de kleurtjes aangeven hoe goed de schoen past met een bepaalde maat.

De Shoefitr-implementatie is leuk voor het klantengemak, maar is uiteraard bedoeld om de retourneringen drastisch terug te schroeven. Want bij het online kopen van schoenen is vaak het passen het grote probleem. Bij het ene merk past een 42 perfect, terwijl je bij een ander merk toch echt aan de 43 moet. Offline, in de stenen winkels is zoiets een kwestie van even uitproberen en als het dan niet past een ander uit de schappen pakken. Online gaat dat niet, dus kiezen veel consumenten ervoor om meerder paren te bestellen en de niet passende schoenen kosteloos terug te sturen, tot grote ergernis van de webwinkelier.

De implementatie van Shoefitr heeft SoccerPro.com in ieder geval veel goeds gedaan. Het heeft de tool sinds begin 2012 in de webwinkel werkt en sindsdien is het retour-percentage met 28% afgenomen.Update 29-10-2019: Shoefitr lijkt inmiddels niet meer te bestaan. De links zijn daarom verwijderd.

Gerelateerde berichten