Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Online bestelde kleding passen bij City Box

Online bestelde kleding passen bij City BoxCity Box is in Rotterdam met een proef gestart waarbij consumenten online bestelde kleding kunnen passen in een paskamer. Online gekochte schoenen of kleding kunnen bij City Box aan de Korte Stadionweg afgeleverd worden en op elk gewenst moment gepast worden. Bevalt de bestelling niet, dan kan die via City Box ook direct worden geretourneerd. Het bedrijf werkt hiervoor samen met De Buren.

De Buren exploiteert bij alle City Box-vestigingen afhaalpunten en Burenbalies. Mocht de paskamerproef in Rotterdam een succes worden, dan is een uitbreiding van het aantal paskamers bij City Box-vestigingen zeker niet ondenkbaar, zo laat de aanbieder van opslagruimte weten.

Online verkoop neemt toe, maar blijft soms lastig
In ons land zijn er 10 miljoen mensen, omgerekend acht op de tien Nederlanders, die wel eens online bestellen. Maar volgens Jan van der Kleij, algemeen directeur van City Box, zorgt dit ook voor gedoe. “Je moet thuis blijven om de spullen in ontvangst te nemen of je buren lief aankijken in de hoop dat zij het voor je aannemen. Maar zeker bij kleding en schoenen is de maat vaak een probleem. Een jurk is soms te groot of te klein. Dat zorgt ervoor dat je de spullen moet terugsturen en ook dat levert gedoe op. Daarom is City Box, samen met De Buren, op zoek gegaan naar innovatieve oplossingen om de consumenten te ontzorgen.”

Online kledingverkoop gestegen met 14%
De online verkoop in ons land was in 2013 met 8% gestegen tot – naar het schijnt – 10,5 miljard euro. Vooral kleding deed het goed, met een groei van 14% vorig jaar. “Online kun je gemakkelijk prijzen vergelijken, maar vooral het gemak zorgt dat particulieren steeds vaker online winkelen. Met de kluisjes van De Buren en de paskamers bij City Box bieden wij hen extra gemak als het gaat om aankopen van kleding en schoenen”, aldus Robin Dragstra, algemeen directeur van De Buren.

Kleding die online besteld wordt, kan afgeleverd worden bij City Box, waarna medewerkers de bestelling klaarleggen in een persoonlijk kluisje, dat al vanaf €0,70 per dag kan worden gehuurd. ” Met je eigen code kun je deze uit het kluisje halen en direct passen in de paskamers, wanneer het jou uitkomt.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch