Drogisterij

De online apotheek is in opkomst. In een online drogisterij kun je geneesmiddelen en gezondheidsproducten kopen, maar ook cosmetica, parfum en schoonmaakartikelen. Er zijn apotheken die online verkopen evenals pure online spelers. De ecommerce-branche voor gezondheid groeit ook in het buitenland, met name in landen waar de gezondheidszorg minder toegankelijk is.

Nieuws over online drogisterijen

Onze laatste nieuwsberichten over online drogisterijen zijn:

online drogisterij

Groot assortiment

Het assortiment van een drogisterij bestaat voornamelijk uit zelfzorgproducten, zoals geneesmiddelen, gezondheidsproducten (zoals vitaminen en pillen) en verplegingsartikelen. Dit wordt gecombineerd met parfums, cosmetica en producten voor mond- en haarverzorging. Om een drogist te worden genoemd moeten parfums en cosmetica wel minder dan de helft van de omzet uitmaken.

Er bestaan steeds meer pure online drogisterijen.

Bekende Nederlandse drogisterijen zijn Kruidvat, Trekpleister en DA. Deze verkopen vooral in fysieke winkels, maar zijn ook steeds vaker online actief. De branche bestaat ook uit een groeiend aandeel pure online spelers, zoals Drogist.nl en Gezondheid aan huis.

Branche online gezondheid groeit

De markt van de online apotheek groeit. Volgens data van Retail Insiders haalde de branche in 2020 een netto-omzet van 3,5 miljard euro. Daarvan kwam ruim 290 miljoen euro van multichannel verkopen. Dit was een groei van bijna 50 procent (49,4 procent) in vergelijking met een jaar eerder, toen de multichannel omzet nog 196 miljoen euro bedroeg.

Tijdens de Covid-19-pandemie groeide de online gezondheidsbranche dan ook hard. Volgens data van CVS nam het aantal online bestellingen op recept toe met maar liefst 1.000 procent. Volgens MedGadget is de markt ruim 435 miljard dollar waard in 2025.