lightspeed ecommerce

One-page-checkout in je webwinkel

One-step-checkout in je webwinkelTegenwoordig lijkt het soms wel ondenkbaar om een webwinkel te beginnen zonder one-page-checkout. De consument van tegenwoordig heeft haast en wil niet vijf pagina’s moeten invullen om een bestelling te kunnen plaatsen. One-page-checkouts voorkomen dit. Maar welke zijn er allemaal?

Veel klanten haken af bij het bestelproces als blijkt dat er veel te veel informatie moet worden ingevuld. Dit kan worden weggenomen door one-page-checkout in te voeren. Hierdoor past het gehele bestelproces op één pagina en kan de klant in een paar seconden zijn gewenste product bestellen.

Korter niet altijd beter
Nu zijn er altijd wel regels gebonden aan het bestelproces. Korter is dus niet per definitie beter. Zo moet de consument de optie hebben om zijn bestelling en ingevoerde gegevens op klik- of typefouten te kunnen controleren. Maar los van de regels is de one-page-checkout-functie eentje die je heel wat kan opleveren. Niet alleen zal de consument met minder irritatie het bestelproces doorlopen en dus eerder terugkomen dan voorheen, je verkleint ook de kans dat hij tijdens het bestellen plots afhaakt en jij dus niet verkoopt.

OneStepCheckout
OneStepCheckout is een van de populairste extensies voor webwinkelsoftware Magento. Het zorgt ervoor dat de standaard bestelprocedure in Magento wordt gereduceerd van zes stappen naar één. De prijzen en hoeveelheden worden automatisch bijgewerkt met behulp van Ajax-technieken. De adresgegevens, factuurgegevens en betaalmethode worden op een en dezelfde pagina ingevuld in plaats van een aparte stap voor iedere keuze. De extensie komt in een standaard-versie voor 245 euro, een professional-versie voor 349 euro en een enterprise-editie voor 590 euro. Een demo van OneStepCheckout kan je hier proberen. Webwinkels die in Nederland gebruikmaken van OneStepCheckout is bijvoorbeeld SpellenVariant.nl.

OneStepCheckout extensie voor Magento

MT One Step Checkout
MT One Step Checkout is een Magento-extensie die ontwikkeld is door 9MagentoThemes.com. Ook deze reduceert het aantal benodigde stappen in het bestelproces van zes tot één. Alle overbodige dingen die worden gevraagd van de consument zijn eruit gefilterd. Als toevoeging heeft de webwinkelier de optie om te beslissen welke velden uit het bestelproces moeten worden gelaten. De extensie kost 99,90 dollar (73,5 euro). Een demo is hier uit te proberen. Een webwinkel in Nederland die gebruikmaakt van MT One Step Checkout is bijvoorbeeld BestBuyGadgets.

MultiSafepay Fast Checkout
Niet echt een ‘one-page-checkout’, maar de Fast Checkout van MultiSafepay wilden we niet geheel ongenoemd voorbij laten gaan. Want ook dit pakket zorgt ervoor dat het bestelproces minder lang hoeft te duren. Consumenten betalen met Fast Checkout in drie stappen: inloggen/registreren, verzendmethode en -adres selecteren en uiteindelijk de gewenste betaalmethode kiezen. Fast Checkout kost aan registratiekosten eenmalig €74,95, €0,50 voor uitbetalingen per batch en €0,19 aan refunds. Webwinkels in Nederland die gebruikmaken van MultiSafepay Fast Checkout zijn onder andere LingerieBay en Theorieboekenauto.nl.

CheckItOut!
Ecommerce-dienstverlener Realvine heeft CheckItOut! ontwikkeld als ‘een beter alternatief voor OneStepCheckout’, de eerder genoemde extensie voor Magento. Het grote voordeel ten opzichte van die extensie is dat CheckItOut! voldoet aan de Thuiswinkel.org-voorwaarden, dus ideaal voor Nederlandse webwinkels. CheckItOut! is te bestellen voor 249 euro.

CheckItOut! - Extensie voor Magento van Realvine

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch

Gerelateerde berichten