menu

Onderwerpen

De grote spelers

Wij schrijven dan wel vooral over webwinkels en ecommerce-bedrijven uit het midden- en kleinsegment, we kijken wel regelmatig wat de grote jongens doen. Zij bepalen immers welke kant een industrie zich op beweegt en welke technologieën doorbreken.
Lees meer over: Amazon, Beslist.nl, Bol.com, Coolblue, eBay, Fonq, Wehkamp, Zalando

Webwinkelsoftware

Een webwinkel draait op software, dat is logisch. Maar elke webwinkelsoftware heeft weer zijn eigen verhaal. De een stort zich vol op de cloud, de ander loopt hopeloos achter. Wij schrijven regelmatig over de laatste ontwikkelingen en updates in softwareland.
Lees meer over: CCV Shop, Magento, MijnWebwinkel, MyShop, PrestaShop, SEOshop, Shopify, Shoppagina

Ecommerce-evenementen

Een van de leuke dingen aan ecommerce zijn de talloze evenementen. Die bezoeken wij dan ook waar en wanneer we kunnen. Op evenementen hoor je het laatste nieuws, spreek je nieuwe mensen en doe je een boel nieuwe kennis op. En bij ons lees je dan hoe zo’n evenement was.
Lees meer over: Award, Ecommercerun, Evenement, Shopping Awards, Verkiezing, Webwinkel Vakdagen, Workshop

De webwinkel

Een webwinkel is meer dan een showroom. Achter de schermen moet er van alles gebeuren om van de online shop een succes te maken. Denk bijvoorbeeld aan conversie-optimalisatie of de klantenservice. Over dit soort aspecten hebben wij dan ook veel artikelen geschreven.
Lees meer over: AB-test, Concurrentie, Conversie, Data, DDOS, Keurmerk, Klachten, Klantenservice, Klantervaring, VideoWinkelwagen, Zoekmachine

Marketing

Een webwinkel opzetten lijkt eenvoudig, maar het moeilijkste komt nog: bezoekers trekken en van die bezoekers trouwe klanten maken. Daarvoor moet je je storten op de marketing. Hoe zet je je webwinkel goed in de etalage? Wij hebben er een boel interessante blogartikelen aan gewijd.
Lees meer over: Adverteren, Adwords, Affiliate, E-mailmarketing, Facebook, Marketing, ReclameSocial media, Twitter, YouTube

Ondernemen

Als je een webwinkel runt, dan ben je een ondernemer. En als je een ondernemer bent, moet je met allerlei zaken rekening houden.Maar als je iets niet weet, kun je er natuurlijk altijd een cursus of studie voor volgen. Deze populaire tags gaan over dat soort aspecten.
Lees meer over: Boekhouding, Failliet, Online fraude, Groei, Starter, Studie, Webwinkelier

Logistiek
Een webwinkel levert vanaf een magazijn naar een klant, winkel of afhaalpunt. Dat zorgt ervoor dat logistiek een belangrijk en onmisbaar onderdeel is van de ecommerce. Ecommerce News staat vol met artikelen over fulfilment, verpakkingen en verzendkosten.
Lees meer over: Afhalen, Bestelling, Dropshipping, Fulfilment, Leverancier, Logistiek, Retour, Verpakking, Verzending, Verzendkosten

Logistieke spelers
En als je het hebt over logistiek, dan zijn er een boel verschillende smaakjes. Elke logistieke spelers heeft zijn eigen plus- en minpunten. PostNL en DHL zijn bekend, maar ken je ook Active Ants en Nic.oud? Onze website staat vol met artikelen over deze logistieke spelers.
Lees meer over: Active Ants, DHL, DPD, Kiala, Nic.oud, Paazl, PostNL, Sendcloud, Shops United, UPS

Betaalmethoden
Een klant kan je producten nog zo mooi en goedkoop vinden, als hij niet op een door hem gewenste manier kan betalen, haakt hij af en is de concurrent zo gevonden. In de wereld van betaalmethoden gebeurt dan ook genoeg. En wij houden je op de hoogte!
Lees meer over: Achteraf betalen, Creditcard, iDeal, ING, Kassa, Klarna, Mollie, PayPal, PSP, Rabobank

Veiligheid & de wet
Omdat je levert aan anderen, heb je te maken met allerlei wetten en regels. Het is goed om op dit vlak op de hoogte te blijven, want niemand zit te wachten op klachten, boetes of nog erger! Ook is het belangrijk om van je webwinkel een veilige omgeving te maken.
Lees meer over: Diefstal, Keurmerk, Overheid, Privacy, Veiligheid, Voorwaarden, Webhosting, Wet

Prijs
Eén van de manieren waarop jij het je concurrenten lastig kan maken, is door scherpe prijzen te hanteren. Je kan je klanten korting geven, maar je kan ook standaard lage prijzen gebruiken, zodat je er goed op staat bij vergelijkingssites zoals Google Shopping, Vergelijk.nl en Beslist.nl.
Lees meer over: Cadeaubon, Google Shopping, Korting, Prijs, Vergelijkingssites

Tech
Wij zijn geen Alexander Klöppings, maar hebben wel interesse in nieuwe technieken die in de ecommerce worden toegepast. We hebben dan ook meermaals geschreven over bitcoin, virtual reality, bezorgrobots en GPS-tracking. Technologie is vooruitgang!
Lees meer over: Crowdfunding, Bitcoin, Google Analytics, Open source, Technologie, Tool, Virtueel

Niche
Hier op Ecommerce News vind je talloze artikelen over de ecommerce-industrie als geheel. Maar soms is het interessanter om te zien wat er op een lager niveau gebeurt. Hoe doen schoenenwinkels het en wat maakt de erotiek-branche zo anders dan de rest?
Lees meer over: Erotiek, Eten, Feestdagen, Kleding, Niche, Schoenen, Supermarkt, Business-to-business

Kanalen
Omnichannel, multichannel, cross-border, verticale verkopen, upsaling, mcommerce, fcommerce… Wij raken soms ook de draad kwijt. Gelukkig werken we op deze website met tags, zodat je alles kunt lezen over de verschillende verkoopkanalen!
Lees meer over: Crossborder, Google, Marktplaats, Mobiel, Omnichannel, Pop-upstore, Warenhuis, Weblog

Regio’s
We wonen dan wel in een klein land, toch gebeurt er genoeg op het gebied van ecommerce in Nederland om er een weblog aan te wijden. Desalniettemin nemen we soms een kijkje over de grenzen om te kijken wat onze landgenoten doen en wat er nog aan zit te komen.
Lees meer over: België, Duitsland, Nederland, Europa

Inspiratie
Soms is het gewoon even lekker om te kijken naar hoe anderen het doen. Dat kan de concurrent zijn, maar dat kan ook heel goed een speler uit een totaal andere branche zijn! Lees onze artikelen om inspiratie op te doen, tips te gebruiken en te zien wat de toekomst ons brengt.
Lees meer over: Idee, Inspiratie, Kritiek, Ludiek, Tips, Ecommerce-trends, Toekomst

Zietuwel
Met meer dan tweeduizend artikelen die we in de loop der jaren hebben geschreven, ontkom je er niet aan om soms over jezelf te schrijven. Helemaal als wij zelf evenementen organiseren, mooie mijlpalen bereiken of een mobiele applicatie lanceren.
Lees meer over: Ecommercerun, Webwinkel Forum, Ecommerce News, De 14 mooiste webwinkeliers