menu
lightspeed ecommerce

On-demand ecommerce gigant nu in NL

Internetbureau Virtual Affairs en ecommerce software provider Venda introduceren ’s werelds grootste on-demand ecommerce platform in Nederland. Na een flinke groei in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is nu Nederland aan de beurt.

Vorige week schreven we al over software aanbieder Interspire, die in samenwerking met Mashmedia nu ook de Nederlandse ecommerce markt hoopt te veroveren. Met de Nederlandse introductie van het Venda ecommerce software platform krijgt Interspire er een concurrent bij op de Nederlandse markt.

Venda heeft ruim 20 jaar ervaring in ecommerce en wist uit te groeien tot het populairste on-demand software pakket voor webwinkeliers in de VS en de UK. Grote partijen als Jimmy Choo, Tesco, Arsenal en Laura Ashley maken gebruik van de webwinkelsoftware van Venda.  

On-demand software, of Software as a Service (SaaS), is gebaseerd op het principe dat de gebruiker de software niet aan hoeft te schaffen maar enkel betaalt voor het gebruik ervan. De webwinkelier betaalt dus een vast bedrag per maand aan de aanbieder van de software en kan in ruil hiervoor gebruik maken van alle mogelijkheden van het software pakket, dat online toegankelijk is. SaaS software kan de gebruiker op deze manier extra voordelen bieden als lage instapkosten, schaalbaarheid en flexibiliteit.

Het on-demand ecommerce platform van Venda wordt in samenwerking met full service internetbureau Virtual Affairs nu ook geïntroduceerd in Nederland. Waar Venda het software platform aanbiedt richt Virtual Affairs zich op de conceptontwikkeling, online strategie en de implementatie van de Venda software in het bestaande systeem van de webwinkel. Virtual Affairs levert al sinds 1997 ecommerce oplossingen aan verschillende klanten, waaronder onder meer Heineken, Ikea en New York Pizza.  

Het nieuwe on-demand ecommerce pakket zal aanstaande donderdag 16 september geïntroduceerd worden tijdens Emerce eDay in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Deze dag draait om de toekomst van online business en marketing en brengt verschillende grote sprekers uit binnen en buitenland.  

 

Tags

Reacties