menu
lightspeed ecommerce

Omzet webwinkel Asos stijgt dankzij buitenland

De Britse webwinkel Asos heeft deze week bekend gemaakt dat de totale omzet van het bedrijf tussen april 2009 en maart 2010 223 miljoen Britse pond was. Dit is te danken aan de 103% stijging in retail verkopen buiten Groot Brittanië.

De 223 miljoen Britse pond, omgerekend 270 miljoen euro, is een stijging van 35% in vergelijking met het jaar daarvoor. Volgens Asos, kort voor As Seen On Screen en stiekem onze favoriete webwinkel in het buitenland (red.),  is dit te danken aan de groeiende omzet buiten Groot-Brittannië. Hiermee tekent de buitenlandse handel inmiddels voor 28 procent van Asos haar omzet. 
 
Dat omzetaandeel gaat naar verwachting verder omhoog als Asos de geplande aparte landensites lanceert. De opening van een webwinkel in de Verenigde Staten, inmiddels de tweede markt voor Asos, staat voor komend september op de rol. Later dit jaar moeten ook een Duitse en een Franse webwinkel het licht zien. Over een Nederlandse webwinkel is nog niets bekend, maar de Engelse webwinkel levert wel in Nederland. 
 
Asos, dat tot nog toe alleen via zijn webwinkel verkoopt, liet weten mogelijkheden te onderzoeken om online-bestellingen bij retailketens af te laten halen. Daarvoor klopt het bedrijf aan bij de doorgaans minder presterende concurrenten uit de high street aan om te gaan samenwerken. In een verklaring bij de onlangs gepresenteerde jaarcijfers schrijft het bedrijf: “Het volgende stadium is de afleveropties te verbeteren en zo klanten de mogelijkheid te bieden bij Asos te bestellen en het op te halen op andere locaties dan het thuis of op het werk af te laten leveren.” Asos is hiervoor bezig met een aantal retail merken in het Verenigd Koninkrijk en verwacht binnen een aantal maanden meer nieuws.
 
Naast bovenstaand plan gaat Asos zijn klanten de mogelijkheid bieden gebruikte kleding te verkopen op een nieuw platform, dat nog dit jaar wordt gelanceerd. De marktplaats zal ook plaats gaan bieden aan onafhankelijke boetieks en designers, die op het platform online kunnen verkopen.
 
Asos werd in juni 2000 opgericht en is de grootste onafhankelijke mode en beauty retailer van Groot-Brittannië. De winkel biedt 36.000 merk- en eigen label producten in dameskleding, herenkleding, schoenen, accessoires, juwelen en beauty. Elke week worden 1300 nieuwe producten geïntroduceerd. Het bedrijf gaat de komende tijd 20 miljoen pond investeren om zo een jaarlijkse omzet van 600 miljoen te kunnen genereren.
 
Bron: Fashion United
 

Tags

Reacties