menu

Omzet mcommerce in Nederland stijgt met 70%

Omzet mcommerce in Nederland stijgt met 70%De omzet van mcommerce in ons land zal naar verwachting met 69,8% stijgen zodat er een omzet van 730 miljoen euro bereikt zal worden. Mcommerce vertegenwoordigt dit jaar zo’n twaalf procent van alle online uitgaven. Terwijl online aankopen via de computer met 8,6% stijgen, nemen bestellingen via de smartphone en tablet dit jaar toe met respectievelijk 55,2% en 100%.

Met deze prognosecijfers, van Centre of Retail Research, komt Nederland in de top vijf van meeste mobiele uitgaven in Europa voor dit jaar. Sowieso doet de mcommerce het goed in Europa, want de mobiele uitgaven op dit continent (+85%) zullen dit jaar harder groeien dan in Amerika (+65,1%). In absolute aantallen moet Europa nog wel z’n meerdere erkennen in Amerika, want overzees wordt een omzet van 44,6 miljard euro bereikt terwijl wij het hier met 23,4 miljard euro moeten doen.

In ons land heeft bijna de helft, 45% om precies te zijn, van de bevolking een smartphone in beziet. We hebben 8,1% van onze online bestedingen via de smartphone of tablet gedaan. De meest fanatieke mobiele shoppers zijn echter te vinden in het Verenigd Koninkrijk, waar 17,6% van de online omzet wordt gespendeerd via de mobiel. Ook Duitsland (16,8%) en Zweden (16,5%) laten goede mcommerce-cijfers zien. Een opmerkelijk land in het overzicht is Spanje, dat met 9,4% weinig mobiele shoppers heeft, maar die met een omzet van 760 miljoen euro wel weer meer omzet dan Nederland (12,2% / 730 miljoen euro).

“De opkomende m-commerce markt in Europa en de VS is te vergelijken met die van e-commerce ongeveer 10 jaar geleden”, aldus Maurice Buijs, oprichter van ActiePagina.nl, dat opdracht gaf tot het onderzoek. “Doordat smartphones en tablets steeds verfijnder worden, gaan consumenten deze mobiele apparaten steeds meer gebruiken om te winkelen. De trend die we zien is dat, zowel offline als online, consumenten met behulp van smartphones producten vergelijken, zoeken naar kortingscodes en gelijk hun aankopen doen.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch