menu

Oeps! We lekken credit card gegevens!

Hackers hebben kans gezien code te installeren bij Network Solutions. Aangesloten webwinkels lekten hierdoor mogelijk credit card gegevens. In totaal betreft het 573,928 credit cards.

Volgens Network Solutions is het probleem op 12 maart ontstaan en op 8 juni is het gat gedicht. In de tussentijd is Network Solutions betrokken geweest bij betalingen voor 4343 webwinkels. Volgens Network Solutions is er geen reden om aan te nemen dat credit card gegevens die op straat zijn beland ook werkelijk zijn misbruikt. Credit card eigenaren die mogelijk bij dit probleem betrokken zijn wordt een jaar lang gratis credit monitoring aangeboden bij TransUnion. Een bedrijf dat credit card fraude tegen gaat. Bron: Ecommerce Journal.com

Meer informatie, zoals om welke credit cards of webwinkels het hier precies gaat wordt uiteraard niet vrijgegeven.

Dat is toch je grootste nachtmerrie als webwinkelier? Dat door een of andere fout bij een externe partij credit card gegevens van jouw klanten op straat komen te liggen. Omdat ze bij jouw webwinkel iets gekocht hebben. En je kunt er ook nog eens niets aan doen. Maar leg dat de klant maar eens uit.

Hoe zou jij hier als webwinkelier mee omgaan?

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan