menu

November: maand van het uitbesteden

November: maand van het uitbestedenEr is weer een nieuwe maand en dus is het ook weer tijd voor een nieuw thema. Zo doen we dat hier op Webwinkel Weblog al sinds begin dit jaar en daar gaan we de komende maand gewoon mee verder. Dit keer leggen we de nadruk op het uitbesteden van diverse taken. Of het nu gaat om productfotografie, klantenservice, opslag of verzending, uitbesteden kan altijd!

En daarom zal de maand november bij ons in het teken staan van dit thema. In januari begonnen we de themamaanden met de maand van de klantenservice. Daarna volgden de maand van de snelheid en de maand van het betalen. In april focusten we ons op de maand van de logistiek, in mei was de maand van de veiligheid aan de beurt en juni was de maand van het vergelijken. Daarna waren we er even tussenuit, maar in september gingen we gewoon weer verder, met de maand van het buitenland. En vorige maand was het de maand van de zoekmachines.

Nu dus uitbesteden, want we schrijven dan wel vaak artikelen over hoe jíj een webwinkel kunt runnen, welke betaalmethodes je kunt implementeren en waar je op moet letten bij marketinguitingen, maar wat nu als je deze dingen zelf niet wilt of kunt doen? Dergelijke taken uitbesteden is doodnormaal in de wereld van ecommerce. Op kleine schaal wellicht niet, maar als je kijkt naar de grotere webwinkels zijn er maar weinig die echt alles ‘in-house’ doen. Soms is het gewoon net wat handiger of goedkoper om het door iemand anders te laten doen. Dat geldt overigens ook voor de kleine webwinkels!

Themamaand in samenwerking met Alpak Shopservices
Want waarom zou je je gehele assortiment bij jou thuis of in het bedrijfspand opslaan als je de gehele opslag, het inpakken en verzenden ook door een fulfilmentbedrijf kunt laten doen? De komende weken gaan we stilstaan bij dit soort onderwerpen en dat kunnen we doen dankzij de medewerking van Alpak. Dit is meer dan een fulfilmentbedrijf dat voor jou inpakt en verzendt. Het kan bijvoorbeeld ook de hele productfotografie en programmering van je webwinkel uit handen nemen, maar ze bieden ook ondersteuning bij je klantenservice en bieden zelfs complete webwinkels op basis van Magento aan. Bijna alles valt dus uit te besteden aan Alpak! Behalve het schrijven van de artikelen op Webwinkel Weblog, dat doen we nog altijd zelf…

Tags

Reacties