Notarieel Betalen wil online betalen veiliger maken

Notarieel Betalen wil online betalen veiliger maken

Notarieel Betalen is een nieuwe dienst die problemen met transacties wil voorkomen. Dit doet het door gebruik te maken van een derdenrekening onder notarieel toezicht. Voor de vaste prijs van €7,50 kunnen bijvoorbeeld Marktplaats-verkopers en Werkspot-klussers er zo zeker van zijn dat ze hun geld krijgen.  Via crowdfunding hoopt Notarieel Betalen nu €200.000 op te halen.

Hiervoor is het Utrechtse bedrijf een campagne gestart op crowdfundingplatform Kapitaal op Maat. Het bedrijf wil 200.000 euro ophalen en biedt de investeerders een rente van 8,5 procent aan gedurende zestig maanden.

Een soortgelijk bedrag aan eigen vermogen is al geïnvesteerd in softwareontwikkeling, validatie en het krijgen van toestemming van de Nederlandsche Bank om als betaaldienstverlener te mogen opereren. Notarieel Betalen zegt nu 260.000 euro nodig te hebben om de applicatie verder te ontwikkelen en de veiligheid en koppelingen in orde te krijgen.

Samenwerking met SNS en Werkspot

Ook verwacht het operationeel en op het gebied van marketing de nodige kosten: zo wil het gaan samen werken met Digitale Factuur, is de bedoeling dat de SNS Bank eind dit jaar een pilot start waarin Notarieel Betalen wordt toegevoegd aan zijn betaalsystemen en komt er hoogstwaarschijnlijk een koppeling met Werkspot eind dit jaar. Digitale Factuur investeert 60.000 euro, dus de overige twee ton moet uit de crowdfundingcampagne komen.

‘Vanaf 200 euro goedkoper dan Klarna’

Notarieel Betalen denkt dat het met de vaste prijs van €7,50 de concurrentie aan kan gaan en beweert zelfs dat een ondernemer al vanaf 200 euro per transactie bij Notarieel Betalen goedkoper uit is dan bij alternatieve aanbieders als Afterpay, Billink en Klarna. Mocht je willen investeren in Notarieel Betalen: elke investeerder krijgt, zolang de financiering loopt, een korting van 2,50 euro per transactie.

Ontvang meer artikelen zoals deze via e-mail

Gerelateerde berichten