Nieuwe website voor Dutchento

Een bekende website met een groot aanbod van Magento info, modules en een goede agenda is Dutchento. De website bestaat al jaren maar is sinds deze week compleet vernieuwd. Grootste verandering naast de complete nieuwe layout is de extra ruimte voor interactiviteit voor gebruikers en bedrijven.

 
Magento kent maar een website
Alhoewel de software totaal open source is kent de gebruikersgroep van de software eigenlijk maar een website. De website die door het bedrijf Varien (nu Magento Inc.) is opgezet. De website bevat ook eigenlijk alles wat je wilt weten en ook de Engelse taal is voor mensen die met deze software werken natuurlijk meestal ook niet echt het probleem. Een van de uitzonderingen hierop is Dutchento, dat wel een serieuze onafhankelijke aanvulling kan betekenen. 
 
Magento op Dutchento
Met Dutchento heeft Guido Jansen  een vrij aardige community neer weten te zetten in het Nederlands. Zo biedt de website niet alleen de officiële vertalingen, documentatie en handleidingen maar daarnaast ook interessante info die alleen voor ons land van toepassing is. Zoals informatie over betalingsproviders, logistieke koppelingen, de Nederlandse bedrijven en onze eigen ecommerce cultuur. Daarnaast brengt Dutchento de Nederlandse Magento wereld werkelijk dichter bij elkaar. Zo is de spinoff Meet Magento via deze website ontstaan. 
 
De website van Dutchento zelf was wel aan een vernieuwingsslag toe. Tot nu toe bood de website vooral ruimte voor eigen berichten en de officiële Magento partners maar de website is geheel vernieuwd en een van de grootste veranderingen is dat er meer ruimte is voor leden en bedrijven. Met meer ‘user-generated’ content zoals vacatures, nieuwtjes en een uitgebreidere agenda hoopt de initiatiefnemer achter de website dat Dutchento nog meer een echt Nederlandse aanvulling kan zijn voor de Nederlandse Magento community.
 
Een initiatief van Guido Jansen 
Dutchento is momenteel meer ingericht op gebruikersinformatie. Bezoekers zullen de website mede moeten vullen met relevante informatie, maar is ooit opgezet als een eigen concept van Guido Jansen. Deze ondernemende webdeveloper noemt zichzelf een cognitive ergonomist, wat eigenlijk zoveel wil zeggen als dat de werking van het menselijke brein hem boeit. Hij werkt tegenwoordig regelmatig freelance op het gebied van usability en optimalisatie. 
 
Guido is al jarenlang actief in de Nederlandse open source wereld. Eerder werkte hij met zijn eigen onderneming Regenerate aan een portal waarop meer ondersteuning was te vinden voor, uit mijn hoofd osCommerce, en was/is hij zeer actief met Joomla!, waarvoor hij eerder een portaal voor de Nederlandse gebruikers heeft opgezet. Tegenwoordig lijkt Guido zich met name in te zetten voor Magento.
 
Wil je meer te weten komen over Dutchento, de Nederlandse Magento wereld, of zelfs Guido zelf? Op 19 mei organiseert Guido een ontmoetingsdag voor Magento geinteresseerden in Ede.
Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten