menu

Nieuwe vergelijkingswebsite voor webwinkels

Prijsvechtende webwinkels hebben een nieuwe vergelijkingswebsite waar ze zichzelf kunnen promoten. Recent is ffVergelijken.nl online gekomen. Een nieuwe vergelijkingswebsite.

Vergelijkingswebsites zijn voor veel webwinkels dé manier om aan bezoekers te komen. Meestal betaal je een vast bedrag, zoals 5-10 cent per bezoeker en kun je hiervoor je webwinkel flink bij vergelijkingswebsites promoten. Zeker als je een prijsvechter bent, wat toch vaak mogelijk blijkt te zijn bij webwinkels.

 
Dat dit goede business kan zijn blijkt wel uit het aantal vergelijkingswebsites dat uit de grond wordt gestampt. Er zijn er inmiddels tientallen waarvan een aantal al zeer succesvol zijn gebleken. Beslist.nl, Vergelijk.nl en Kieskeurig zijn hier voorbeelden van. Twinkle Magazine, het magazine voor webwinkeliers, deed hier onlangs nog onderzoek naar.
 
Recent is ook ffVergelijken.nl hier bij gekomen. ffVergelijken.nl is opgericht in 2009 en vloeit voort uit het succes van een studentenbedrijf die onder andere ffShoppen.nl bezit. Bij ffVergelijken.nl betaal je 8 cent per bezoeker. Ons eerste onderzoek was niet direct een daverend succes. Zo is het aanbod nog beperkt, krijgt ffShoppen.nl wel heel veel goede reacties op de website, en blijkt uit de voorwaarden dat je gegevens eventueel gebruikt worden voor het sturen van aanbiedingen. Ze spreken zelfs over het beperkt na toestemming delen van je gegevens met derden. Eigenlijk gewoon database exploitatie wat niet nodig zou moeten zijn bij een vergelijkingswebsite die zijn inkomsten kan halen uit het doorsluizen van bezoekers.
 
Maar wie weet wordt deze website wel jouw manier om traffic te genereren! Wie heeft er goede of mindere ervaringen met vergelijkingswebsites? Reageer!

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan