picqer

Nieuwe Veilr gaat voor 3 juni voor één miljoen aan artikelen veilen

Nieuwe Veilr gaat voor 3 juni voor één miljoen aan artikelen veilen

Nederland is een veilingsite rijker. Sinds woensdag is Veilr.nl online, een veilingsite van de Noordelijke Dagblad Combinatie. De uitgever van onder andere het Dagblad van het Noorden wil met het initiatief nieuwe adverteerders trekken. Binnen 22 verschillende thema’s worden producten aangeboden.

Veilr.nl is een tijdelijk initiatief, want de veilinghamer zal op woensdag 3 juni voor het laatst klinken. Voor die tijd wordt er voor zo’n één miljoen euro aan artikelen geveild. In totaal gaat het om 1400 kavels met uiteenlopende producten, variërend van een Renault Clio tot een kledingcheque en van varen met een klipper over de Waddenzee tot een barbecue-workshop.

Aanbieders worden gecompenseerd
De openingsprijs ligt op 30 procent van de nieuwprijs. Aanbieders hoeven echter niks te vrezen, ze worden gecompenseerd voor dat deel dat de producten onder de nieuwprijs blijven. “Het prijsverschil tussen de nieuwprijs en de prijs waarvoor het product verkocht wordt, krijgt de aanbieder terug. Niet in geld, maar in advertentieruimte”, zo meldt de NDC. Het is dus eigenlijk een verkapte manier om nieuwe adverteerders aan zich te binden.

“Veilingen zijn de laatste paar jaar een gangbaar verkoopinstrument geworden. Verkopers krijgen op een veiling meer ‘kijkers’ en vaak ook een betere prijs”, zo meldt de Groninger Ondernemers Courant. Lezers van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant hebben met de krant een speciale productcatalogus meegekregen, waarin het gehele assortiment wordt voorgesteld.

De website is opgezet met hulp van NadecoN, dat speciale veilingsoftware verkoopt. Ondernemers kunnen hiermee zelf een online veiling opzetten, die uitbreidbaar is met relatiebeheersystemen, financiele software, Google Maps en meer. Onder andere ProVeiling.nl en Xveiling maken gebruik van deze software.

Veilr

Gerelateerde berichten