lightspeed ecommerce

Nieuw design voor Ecommerce News; onze ervaring

Nieuw design voor Ecommerce News; onze ervaringOns Engelstalige nieuwsblog Ecommerce News heeft een compleet nieuw design gekregen. Dit hebben we niet zelf gedaan, maar uitbesteed aan een webdesignbureau dat zich heeft gespecialiseerd in WordPress. Voor ons was het de eerste keer dat we niet zelf iets ontworpen, maar het door anderen lieten doen. En hoe dat is bevallen?

Voor wie het nog niet wist: Ecommerce News is ons internationale broertje. Of nou ja, broertje… De Engelstalige blog heeft inmiddels per dag meer bezoekers dan deze site! We zijn er iets meer dan anderhalf jaar geleden mee begonnen en sinds dit jaar groeit het als kool. Zo nam het aantal unieke bezoekers in de maanden juli-oktober toe met gemiddeld 19 procent en mogen we inmiddels per maand meer dan 15.000 bezoekers uit alle uithoeken van Europa en daarbuiten verwelkomen.

We konden er niet langer meer omheen: wilden we met Ecommerce News nóg verder groeien, dan moesten we nog net wat professioneler ogen. Nu waren we niet geheel ontevreden over de website die we met behulp van het gratis WordPress-thema WP-Forge in elkaar hadden geknutseld en verder hadden getweakt, maar toch was dit het nog niet helemaal.

Zo wilden we op een visueel meer in het oog springende manier sticky posts onder de aandacht brengen, mocht de weblog sowieso wat meer afbeeldingen bevatten en wilden we dat de website ook op de mobiel perfect te bezoeken was. Al met al wilden we gewoon een professionelere uitstraling.

Aangezien we een internetbureau zijn, hebben we natuurlijk de kracht van het internet benut en zijn we via Twitter op zoek gegaan naar een bedrijf dat ons hiermee kon helpen.

Diezelfde dag nog werden we gewezen op Trendwerk, een webdesignbureau uit Enschede dat zich heeft gespecialiseerd in het bouwen van WordPress-websites. Al snel kwam eigenaar Sjoerd Boerrigter bij ons op de koffie en besloten wij kort daarna met ze in zee te gaan.

Nadat we wat over onszelf vertelden en waar we naartoe wilden met Ecommerce News, ging het team van Trendwerk met onze ideeën en wensen aan de slag en werd er al snel een eerste “functioneel ontwerp” opgeleverd. Omdat zij werken met het handige Basecamp (aanrader!) konden wij alles nauwlettend in de gaten houden en konden we altijd en overal feedback op geven. Tegelijkertijd stond er een testomgeving live, zodat we konden zien hoe het nieuwe Ecommerce News er op dat moment uitzag.

Al met al zijn we zeer te spreken over deze manier van werken en zijn we ook blij met wat Trendwerk heeft opgeleverd. Wat ons betreft is Ecommerce News nu klaar voor verdere groei en we zijn dan ook blij met het hoe het er nu uitziet. De website is niet gigantisch veranderd, maar toch zijn het de kleine details die de site nu professioneler laten ogen dan voorheen.

Bezoek onze vernieuwde website eens en stuur ook zeker je persberichten over uitbreiding naar het buitenland, cross-borderstatistieken van je webwinkel, overnamenieuws en al het andere internationale nieuws.

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch

Gerelateerde berichten