menu

Nieuw betalingssysteem komt concurreren met iDeal

Deze week is DIRECT ebanking officieel gelanceerd in Nederland. Een betalingsprovider waar webwinkeliers bij kunnen aansluiten en welke de betaling overneemt van de webwinkelier. Hiermee is het een directe concurrent van iDeal. Het betalingssysteem van de Nederlandse banken.

DIRECT ebanking komt van oorsprong uit Duitsland en is actief in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Daar wordt het veel gebruikt, onder andere door bedrijven welke ook in Nederland actief zijn zoals TUI, Conrad en T-mobile.  Begin april hoopt DIRECT ebanking ook in België actief te zijn waardoor het een interessant betalingsmiddel wordt voor bedrijven welke veel in de grensgebieden of simpelweg in heel de Benelux actief zijn wat met iDeal nog niet het geval is omdat dit eigenlijk enkel in Nederland gebruikt wordt.

Eind juni hoopt DIRECT ebanking ook actief te zijn in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk. Waardoor het een interessante concurrent voor Paypal kan worden wat nu de marktleider is in Nederland op het gebied van internationaal betalingsverkeer voor webwinkels.

Het is interessant te zien dat er een concurrent komt voor iDeal. iDeal is van alle Nederlandse banken samen en het is dan ook wel heel gemakkelijk voor banken om die concurrentiepositie te gebruiken. Met een extra concurrent is er in ieder geval een alternatief.

We zijn dan ook enorm benieuwd naar de reactie van webwinkeliers en keurmerken op deze nieuwe betalingsprovider en horen graag reacties. We houden je op de hoogte!

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan